Защо да изберем .BG домейн?

  by    0   0

Имате локален бизнес и искате клиентите ви да ви намират лесно в Google? .BG домейните са вашата онлайн идентичност, която ще ви помогне за това. Независимо дали сте онлайн магазин, платформа за търговия, презентативен или корпоративен сайт, използвайки .bg домейни, лесно можете да направите бранда и сайта си запомнящ се за онлайн общността.

Улеснявайки крайния потребител по придобиването на домейн от зоната .bg, ние от хостинг компания ICN.Bg се стремим да улесним нашите клиенти, като им предоставяме възможността да регистрират такива домейни, като подготвяме изцяло документацията за това. В тази статия ще ви запознаем с тънкостите по отношение на .bg домейните и тяхната важност при развитие на бизнес в България.

Какви са изискванията за регистрация на .BG домейн?

ICN.Bg  е официален Регистратор и има сключен договор с националния домейн регистър „Регистър.Бг“. Домейните, които ICN.Bg може да регистрира, са два типа:

  • С незащитен статус (без основание): Изисква се единствено пълномощно (подписано лично в офиса, нотариално заверено или подписано с ел. подпис), което упълномощава ICN.Bg да регистрира домейна от името на потребителя.
  •  Със защитен статус (с основание): Изисква се предоставяне на документи за основание (регистрация на фирма, търговска марка, патент и др.)

Разликата между защитен и незащитен статус на домейна е в основанието, което предоставяте за регистрация. С незащитен статус могат да се регистрират домейн имена, за които нямате основание за регистрация (име на фирма, патент, търговска марка и др.), а целите да ползвате домейна в бъдеще. В този случай се изисква единствено подпис на пълномощно от Ваша страна. Незащитените домейни могат да преминават в статус защитен след предоставяне на основание за неговото ползване или след петата година от регистрацията им, в случай че през този период няма предявени претенции над тяхната собственост. ICN.Bg предоставя и възможност за регистрация на .BG домейн имена със защитен статус, без да се налага потребителя да предоставя документация (основание), ако името на юридическо лице или организация е с актуална регистрация в Търговския регистър. В такъв случай документите се подготвят изцяло от наша страна, като регистрацията се осъществява в рамките на два работни дни.

Подробни указания за регистрацията можете да получите тук: https://www.icn.bg/bg/domains.html

Каква е разликата между .BG и друг тип домейни?

Домейните от областта .bg са националното разширение (TLD) на България. Всеки, който желае, може да закупи национален домейн. Използването на .bg домейн разширение дава на своите потребители редица предимствата:

  • По-високата степен на доверие сред потребителите, поради по-сериозната процедура и документите, които са необходими за регистрация.
  • Другите разширения на търсени думи (особено на английски) са най-често заети.
  • Домейните .bg са кратки и българските клиенти са свикнали с тях повече от .com, защото повечето известни БГ сайтове са с такива домейни.

За кого са подходящи .BG домейните?

Домейните си имат смисъл и предназначение. Националните домейни са доста добре развити във всички европейски държави и набират популярност сред българските клиенти благодарение на своята функционалност. Те акцентират върху насочеността си към българските потребители. Когато вашият сайт е на български и е предназначен за българска аудитория, винаги е по-добре домейнът да бъде .bg – особено за корпоративни и фирмени сайтове. Това придава допълнително доверие у потребителя и помага за по-доброто позициониране на компанията и нейния бизнес.

Възползвай се от възможността да регистрираш свой уникален .BG домейн от ICN.Bg!


Подобни публикации

Какво представлява бекъп на WordPress сайт и какви са видовете бекъп?

Word-Press-Back-Up-Blog-300x262Бекъпът е задължителна част от поддръжката на всеки WordPress сайт. Преди да започнете да правите големи промени по сайта си, е добре да се подсигурите, като за целта можете да създадете резервно копие (бекъп) на вашата уеб страница. По този начин ще се застраховате, че при възникване на проблем със сайта, лесно можете да върнете […]


Прочети повече →

Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

AA-cPanel-300-262Колко информация съдържа вашия cPanel? Уеб сайта на вашия бизнес, бази данни, файлове, достъп до имейл акаунти, конфиденциална кореспонденция, пароли за достъп и още куп важни неща. Вашият cPanel е вашето съкровище от информация, което трябва да бъде защитено. А вие чувствате ли се сигурни и защитени? Ако имате съмнения, тогава отговорът е в активирането […]


Прочети повече →

Панама Гейт – адът започва с outdated версия на WordPress и Drupal

PG-300-262Може ли пропуснат ъпдейт на WordPress или Drupal да доведе до огромни финансови загуби и удар по репутацията на множество видни личности? И как протече полетът на Panama Papers от криптиран и сигурен сторидж до облакът на Amazon? Станахме свидетели на най-голямото изтичане на документи познато в историята до сега – 2.6 TB данни и […]


Прочети повече →

Как Google Chrome ще показва на потребителите си несигурните сайтове (сайтове без HTTPS)

HTTPs-chrome-alerts-300-262През 2014 от Google съобщиха, че планират да уведомяват своите Google Chrome потребители за сайтове, които не са сигурни и не предоставят криптирана връзка. Ако не искате Google да ви визуализира като несигурен сайт в Google Chrome или пък искате да бъдете сигурни като потребители, какъв тип сайтове посещавате и колко са защитени данните ви, задължително […]


Прочети повече →

Автоматични бекъпи на cloud и нает сървър

friendly-geekshttp://www.youtube.com/watch?v=K-M0T88a0HQ&feature=share Friendly Geeks показват как да създавате автоматични бекъпи на файловете и базите данни, разположени на вашия cloud или нает сървър. За целта е създаден тестов клауд сървър, на който е записан специален скрипт, който ще се използва за създаване на бекъп. Вижте стъпка по стъпка в едно видео как да създадете архив на файловете […]


Прочети повече →