Малко или много са 10 години онлайн?

  by    0   0

Малко или много са 10 години, за да изградиш компания, превърнала се в новатор на пазара? Как смелите идеи се превръщат в реалност и как написахме своята 10-годишна история?

Всичко започна през 2004г. ICN.Bg стартира с участието на 3ма души, 3 сървъра и един скромен гараж, който побираше нас и огромния ни ентусиазъм.stage-01

 

 

 

 

stage-02

Смели и иновативни идеи ни връхлитаха постоянно. Бяхме силно мотивирани и изцяло отдадени на новото си начинание, което предостоеше да ни превърне…

 

 

 

 

stage-03

…във Най-добрата хостинг компания. След усилена работа заслужихме първото си признание – за най-добрата хостинг компания според сп. PC World.

 

 

 

 

stage-04Поводите за празнуване не закъсняха. Запълнихме цели два 42U racks и бяхме горди с това постижение.

 

 

 

 

stage-05Гаража побираше нас самите, но бъдещите ни цели все повече нарастваха. Пространството беше недостатъчно и направихме следващата стъпка – прекрачихме прага на първия си офис, който вдъхна живот и освободи място за…

 

 

 

 

stage-06…иновативните идеи, в които безусловно вярвахме. Разчитахме най-вече на добрата услуга, която достига до клиентите ни. Водеше ни мисълта за постоянно качество на услугите ни, които удовлетворяват и улесняват изцяло нашите потребители.

 

 

 

stage-07Скоро, отворихме широко вратите и сърцата си за нови кадри – екипът ни се разшири и стана някак по шарен и пълноценен. И до този момент все още колегите, които стартираха с нас преди години са част от нашия екип.

 

 

 

stage-08През 2010 изградихме инфраструктурата на svetovno.bnt.bg – най-посещавания сайт за годината. Работата нарастваше, но това не ни попречи да се забавляваме – наред със всички футболни фенове.

 

 

 

 

stage-09Иновациите и придържането  към световните тенденции доведе и до създаването на cMail Pro – единно комуникационно решение, което предлага надеждна имейл услуга, уебмейл, календар, чат, управление на контактите, съхранение и споделяне на файлове и документи. А ние, от своя страна доказахме за пореден път иновативността си. Услугата изградихме съвместно с американската фирма Communigate, за да предложим на световния пазар качественото комуникационно решение за всеки бизнес.

 

 

stage-10Покорявахме върхове и.. успешно придобихме няколко по-малки хостинг компании. Смелите начинания със сигурност ни се отдаваха.

 

 

 

 

stage-112011г. ни се стори облачна – cloud технологиите ни завладяха и намерихме място измежду облаците. Първи пуснахме Cloud в Бълагрия, а това промени и подобри някогашния облик на информационните технологии.

 

 

 

stage-122013г. ни донесе още отличия – Осъществихме най-голямото внедряване на CISCO UCS блейд сървърно оборудване и бяхме отличени с наградата Cisco Business Acceleration в регион SEE (Югоизточна Европа). ICN.Bg е единствената хостинг компания в България, притежаваща оборудване от такъв клас.

 

 

През 2014г. се посветихме на инициативи, като ICN.Bg UniversITy и BgSchool.Bg, които подрепят българското образование и защото ние безусловно вярваме в младите и амбициозни хора в България.

stage-13И ето ни тук, 10 години по-късно, отличени за най-голямата хостинг компания в България. ICN.Bg покри всички изисквания и параметри, за да бъде една от 12те точки в света където новите домейн разширения ще бъдат хостнати с конкуренти като VeriSign, Afilias, Key-Systems, GoogleICN.Bg получи отличие   като  топ 6 на препоръчани, надеждни и качествени хостинг доставчици от cPanel.

 

 

stage-14Днес, под покрива на ICN.Bg грижовно са поддържани 65 000 хостнати сайта и 27 42U racks от нашия Friendly Geeks екип.

 

 

 

 

Малко или много са 10 години?
За нас това е само началото. Ще продължаваме да бъдем смели, борбени и силно вярващи в идеите си.
Пожелаваме си още много упешни години, и нека те бъдат наститени с още емоции, вдъхновения, отличия, инициативи и сбъднати мечти.
10years-icnbg-infographic-05

 


Подобни публикации

Какво направихме за вас през 2016 и какво сме подготвили за 2017

2016-what-300-262Изминалата година беше уникална за ICN.Bg– представихме новите подобрени планове, дадохме възможност да заявите своя безплатен SSL сертификат, направихме сайтовете ви още по-бързи и оптимизирани, станахме още по-отговорни към вас и вашите нужди. Бяхме до вас, когато бизнесът ви стана по-голям и по-успешен. Ще продължаваме да подкрепяме вашите идеи и през следващата година, в която […]


Прочети повече →

Какво постигнахме за вас през 2015г.

2015-what-300-262Празниците вече чукат на вратата, годината е към своя край и всеки обръща поглед назад към отминалите моменти, постигнатите цели и сбъднатите мечти. Как изглеждаше 2015г. за екипа на ICN.Bg? Какво постигнахме през годината и защо го направихме? Вижте тази статия, в която в няколко реда ще съберем всички най-важно от отминалата година. Успехи, постижения […]


Прочети повече →

ICN.Bg с втори Support Center

Montana-300-262ICN.Bg с гордост може да се похвали с отварянето на втори support център, който от началото на 2015г. поема част от нарастващия обем запитвания към отдел Техническа поддръжка. В последните две години, най-голямата хостинг компания в България бележи ръст от 26% в своята клиентска база. Нарастващият обем клиенти, респективно оказа своето влияние и в броя […]


Прочети повече →

Какво постигна ICN.Bg през 2014 г.

2014-what-300-252Емоции, постигнати цели и много успехи – ето така премина 2014 г. за екипа на ICN.Bg. Това бе годината, в която станахме на 10 години. Когато започнахме бяхме млади, луди и смели, не се страхувахме да рискуваме, защото вярвахме в иновативността и добрата услуга. И така вече 10 г.! В края на 2014г. обръщаме поглед […]


Прочети повече →

Сертифицирани от cPanel University

blog-cPanelUniICN.Bg току-що се снабди с чисто нови и сертифицирани от cPanel, Friendly Geeks специалисти. Всеки от Friendly Geeks колегите ни в техническия екип е сертифициран от cPanel University. Горди и щастливи от постиженията на нашите колеги, сертификатите са доказателство за най-високо качество на управление на вашия cPanel. Използвайки го като основен панел, ние добре познаваме неговите […]


Прочети повече →