Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg

  by    0   0

Магически инструмент, който спестява ресурси и подобрява бързината на уеб сайта – звучи страхотно, но реален ли е? За потребителите на споделени хостинг планове от ICN.Bg – Икономичен, Бизнес и Стандартен, вече е. Представяме Ви ActiveCache. Той ще даде на потребителите възможност да стартират използваните за кеширане или записване на временна информация, Memcached или Redis.

Когато производителността на сайта трябва да бъде подобрена, кеширането е една от първите опции, които помагат за решаването на проблема. И двата типа key-value in-memory бази данни си приличат по това, че запазват информацията в RAM паметта, правейки ги изключително полезни. Най-честа употреба те имат при кеширане на съдържанието на сайт или профилиране на MySQL заявки. Това ще позволи във времето, в което е записана информацията да се елиминират или намалят заявките към базата данни и така да се спести ресурс, но и най-вече да се подобри бързината на уеб сайта.

Каквo е Memcached?

За голямо количество сайтове и всички, които използват най-популярната CMS система за управление на съдържанието WordPress, повтарящите се заявки са главна причина за бавната производителност. Всяка MySQL заявка изисква време и процесорна мощ, за да бъде обработена. Много често изпълнението на същата заявка върху същите данни е излишно и може да бъде кеширано. Веднъж кеширано в Memcache определено съдържание, при следваща заявка за него то бива директно извикано от кеша, което значително ускорява скоростта на сайта или приложението ви. Времето и условията за кеширане зависят от вас и вашата имплементация. Memcached влиза в добра употреба при кеширане на статична информация от по-малък мащаб, като например фрагменти от HTML код. Управлението на паметта може да не е толкова усложнено като при Redis, но пък за сметка на това е по-ефикасно в по-простите случаи, защото изразходва по-малко количество ресурси от метаданните. Memcached кешира съдържание в паметта като стрингове, обекти, резултати от заявки към базите данни, SQL заявки, API заявки, rendering на страници. Използвайки Memcached, вие значително намалявате броя на заявките към базата данни, което позволява на инфраструктурата ви да обслужва по-голям брой едновременни потребители.

Какво е Redis?

Redis е често определян като NoSQL database. Структурата му ви дава мощ и добра ефикасност във всеки един аспект от управлението на кеша. Поддръжката на повече типове данни като Hashes, Lists, Sets и Sorted Sets го прави предпочитан пред Memcached в някои случаи. Redis използва така наречения data eviction механизъм, който трие стара информация от паметта и прави място за новата. Това става по един по-интелигентен начин в сравнение с Memcached, защото има възможността старата информация да се трие, само когато има нужда от повече пространство. За допълнителна сигурност Redis може да бъде защитен с парола, която се настройва от контролния панел.
redis

За WordPress потребителите използващи WordPress Wizard включването на ActiveCache е максимално улеснено. WordPress Optimize опцията ползва ActiveCache, като стартира Memcached и инсталира специализирания плъгин W3 Total Cache в WordPress, след което го конфигурира. Ако пък имате предварително инсталиран плъгин за кеширане в WordPress, той ще бъде проверен и настройката ще се конфигурира автоматично.

Всеки клиент на споделените хостинг планове – Икономичен, Бизнес и Стандартен има собствена инстанция на ActiveCache, поради уникалността на всеки един сайт. Потребителите трябва да знаят, че по едно време може да бъде избран само един от кеширащите бази данни Memcache или Redis. Изберете една от двете опции, активирайте я от контролният панел и подобрете бързината на уеб сайта си.

control panel
Открийте ActiveCache инструмента в cPanel контролния панел на вашия хостинг акаунт.


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →

Стандартен хостинг план – с включена DDoS защита и по-високи параметри

standart-300-262В кибер пространството има десетки български онлайн портали, магазини, новинарски сайтове и много други големи онлайн проекти, чийто бизнес работи по цял свят. Те представляват мощни платформи с множество посещения дневно, които се индексират добре в търсачките и които имат нужда от повече ресурси, за да отговорят на интереса на потребителите си. За тях ние […]


Прочети повече →

Предимства на SSD дисковете – Инфографика

blog-image-ssd-coverSSD (solid-state drive) e поколението дискове, които не съдържат подвижни механични части. Това премахна  закъснението при четене и повиши скоростта на работа.  SSD дисковете дадоха на потребителите моментален достъп до данните, отлична производителност и повишиха бързината за обработка на едновременен брой заявки.


Прочети повече →

Бизнес хостинг план – подходящ за всеки онлайн проект!

business-300-262Ние знаем колко е трудно да стартираш един собствен онлайн бизнес. Конкуренцията е голяма, възможностите ограничени, нямате опит и средства, а планът в главата ви все още не е напълно разработен. Но ние сме подготвили правилното хостинг решение за вашия стартиращ онлайн проект – хостинг план Бизнес от ICN.Bg, чиито ресурси изцяло ще отговорят на […]


Прочети повече →