Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

  by    0   0

Колко информация съдържа вашия cPanel? Уеб сайта на вашия бизнес, бази данни, файлове, достъп до имейл акаунти, конфиденциална кореспонденция, пароли за достъп и още куп важни неща. Вашият cPanel е вашето съкровище от информация, което трябва да бъде защитено. А вие чувствате ли се сигурни и защитени? Ако имате съмнения, тогава отговорът е в активирането на двустъпкова верификация (two-factor authentication) за вашия cPanel акаунт. 56-та версия на cPanel поддържа тази опция, а ние ви предлагаме да я използвате успешно с приложението ActiveAuth.me.

Какво е Two-factor authentication?

Двуфакторната автентикация е втори слой сигурност и защита, който можете да добавите към вашата стандартна парола. Преведено буквално означава, че за да достъпите конкретен акаунт, ще бъде необходимо да се идентифицирате по два различни начина. Акаунтите, към които изберете да добавите тази защита, вече няма да бъдат достъпни само с въвеждане на парола. Ще е необходимо да въведете OTP (one time password), да използвате push notification или биометрични данни – всичко зависи от конкректното приложение за 2FA, което сте избрали да ползвате.

Какво е ActiveAuth.me?

За целите на двуфакторната автентикация, екипът на ICN.Bg създаде ActiveAuth.me – 2FA приложение, което може да се използва както за вашия cPanel, WordPress или Facebook акаунт, така и да бъде интегрирано във вашия собствен сайт или система. ActiveAuth е най-лесната и най-сигурна two-factor authentication за всички ваши акаунти. Всички ваши приложения ще бъдат защитени от външна намеса и ще можете сигурно и безпроблемно да достъпвате всеки сайт и приложение, което искате.

Изтеглете сега ActiveAuth.me от Google Play и AppStore! Подсигурете вашата онлайн сигурност напълно безплатно и лесно!

Защо да използвате ActiveAuth.me и cPanel?

В света на повишаващата се киберпрестъпност е добре да знаем, че нашата информация е защитена и няма да стане обект на злонамерен достъп. С пускането на 56 версия на cPanel, вашият контролен панел вече поддържа функцията за двуфакторна верификация. ActiveAuth.me от ICN.Bg ви дава леко и практично приложение, което можете да инсталирате на телефона си и да се възползвате мигновено от по-голяма сигурност.

Как да използвате two-factor authentication с нашия cPanel?

Интеграцията на втори слой на автентикация и защита е лесно и ще ви отнеме само няколко минути. Как да инсталирате ActiveAuth.me и да го свържете с вашия хостинг акаунт, можете да видите в статията на нашия FriendlyGeeks екип.

 


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →

Нужен ли е SSL сертификат за сайта ви?

ssl-300-262Как да подобрим интернет сигурността е един най-често обсъжданите въпроси, който касае собственици на сайтове. Защитаването на личните данни на посетителите на сайта е главен приоритет, стоящ пред всеки уебсайт, който иска да расте от към трафик и лоялност от страна на потребителите. Оцветената в зелено адресна лента с информация за фирмата е едно от […]


Прочети повече →

Предимства на SSD дисковете – Инфографика

blog-image-ssd-coverSSD (solid-state drive) e поколението дискове, които не съдържат подвижни механични части. Това премахна  закъснението при четене и повиши скоростта на работа.  SSD дисковете дадоха на потребителите моментален достъп до данните, отлична производителност и повишиха бързината за обработка на едновременен брой заявки.


Прочети повече →

Бизнес хостинг план – подходящ за всеки онлайн проект!

business-300-262Ние знаем колко е трудно да стартираш един собствен онлайн бизнес. Конкуренцията е голяма, възможностите ограничени, нямате опит и средства, а планът в главата ви все още не е напълно разработен. Но ние сме подготвили правилното хостинг решение за вашия стартиращ онлайн проект – хостинг план Бизнес от ICN.Bg, чиито ресурси изцяло ще отговорят на […]


Прочети повече →