Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

  by    0   1

От 22 до 25 април продължи десетото Национално състезание за уеб разработване за ученици Webloz. Основните цели на събитието са да стимулират развитието на младите и талантливи български деца, като им предоставя възможността да подготвят своя собствена уеб разработка. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година подкрепихме най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България и талантливите български деца.

За деветте години, през които се провежда състезанието, са участвали близо 600 екипа и с негова помощ безброй много ученици са намерили своето призвание в сферата информационните технологии.

Състезанието се състои в два кръга. Първият е виртуален, в който отборите регистрират своите проекти в една от категориите „Уеб сайт“ и „Уеб програмиране“ и те се оценяват от комисия. На следващия етап всички финалисти трябва да защитят своите разработки на живо пред тричленно жури.

10-тото юбилейно издание на Webloz събра ученици от цялата страна, които премериха сила, забавляваха се и празнуваха рождения ден на състезанието.

10 10

Участници  тази година защитаваха своите проекти пред комисия съставена изцяло от победителите от предишните издания, всеки от които е доказал професионализма си в ИТ сферата.

17

На финал се класираха 40 отбора и общо 58 участника от цяла България се събраха на едно място, за да покажат своите проекти и да премерят сили за първите места.

1616

 

0906

1104

Най-добрият проект в категория „Уеб сайт 9-12 клас“ бе на Даниел Стойнев от Благоевград. В същата категория 2-ро място взе проекта на  Мариян Михайлов от Шумен, а на трето място се класираха Петромир Пенчев и Каролина Колева от Разград.

Малките участници в категория „Уеб сайт“ (учениците от 5-8 клас) отново изненадаха приятно комисията.  С първо място беше отличен проектът на Мартин Христов от Шумен. Проектът на Ивана Великова и Кристиан Константинов от Шумен грабна второто място, а този на Даниел Бумбалов и Даниил Ширяев от Ямбол спечелиха трето място.

При малките участници 5-8 клас в категория „Уеб програмиране“ с първо място беше награден проектът на Емил Костадинов от Благоевград. Специална награда получи Атанас Бунчев от Пазарджик. Той беше и един от най-младите представители сред участниците.

В най-оспорваната категория „Уеб програмиране 9-12 клас“ на първо място се класира проектът на Радослав Стефанов от Правец. Проектът на Антон Колов и Ивета Македонска от Монтанта и София спечели 2-ро място. Трети в класирането стана проектът на Стоян Генчев от Добрич.

12 16

1513

Съботният състезателен ден приключи с дискусия. Организаторите от Фондация „Технология за младите“ получиха ценна обратна връзка, а бивши участници и гости на състезанието споделиха своя безценен опит.

08 07

В неделя, учениците участваха във вече традиционната работилница. Девет екипа, съставени от всички участници, разработваха иновативни проекти на тема „Комуникация в бъдещето“. В края на деня, всеки отбор показа своите впечатляващи разработки. Сред проектите имаше приложение за комуникация посредством светкавицата на смартфон, холограма, прожектирана от компютър и приложения за защитена чат комуникация.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България, като NASA Space Apps Challenge, БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца, както и създадохме инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите практически възможности. Ние вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя българското образование и затова няма да спрем да вярваме и да насърчаваме младежите в техния професионален път в сферата на информационните технологии.


Подобни публикации

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

hackvratsa-blog-300-262За втора поредна година се проведе най-голямото IT събитие в Северозападна България HackVratsa 2017. От 21 до 23 април най-добрите компютърни специалисти в град Враца имаха възможност да премерят сили и да покажат своите умения. И тази година от хостинг компания ICN.Bg подкрепихме събитието и талантливите хора в Северозападния регион. Вижте как премина събитието, кои са […]


Прочети повече →

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

hackvratsa-blog-300-262От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →