Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

  by    0   1

От 22 до 25 април продължи десетото Национално състезание за уеб разработване за ученици Webloz. Основните цели на събитието са да стимулират развитието на младите и талантливи български деца, като им предоставя възможността да подготвят своя собствена уеб разработка. От хостинг компания ICN.Bg за поредна година подкрепихме най-старото ученическо събитие за уеб технологии в България и талантливите български деца.

За деветте години, през които се провежда състезанието, са участвали близо 600 екипа и с негова помощ безброй много ученици са намерили своето призвание в сферата информационните технологии.

Състезанието се състои в два кръга. Първият е виртуален, в който отборите регистрират своите проекти в една от категориите „Уеб сайт“ и „Уеб програмиране“ и те се оценяват от комисия. На следващия етап всички финалисти трябва да защитят своите разработки на живо пред тричленно жури.

10-тото юбилейно издание на Webloz събра ученици от цялата страна, които премериха сила, забавляваха се и празнуваха рождения ден на състезанието.

10 10

Участници  тази година защитаваха своите проекти пред комисия съставена изцяло от победителите от предишните издания, всеки от които е доказал професионализма си в ИТ сферата.

17

На финал се класираха 40 отбора и общо 58 участника от цяла България се събраха на едно място, за да покажат своите проекти и да премерят сили за първите места.

1616

 

0906

1104

Най-добрият проект в категория „Уеб сайт 9-12 клас“ бе на Даниел Стойнев от Благоевград. В същата категория 2-ро място взе проекта на  Мариян Михайлов от Шумен, а на трето място се класираха Петромир Пенчев и Каролина Колева от Разград.

Малките участници в категория „Уеб сайт“ (учениците от 5-8 клас) отново изненадаха приятно комисията.  С първо място беше отличен проектът на Мартин Христов от Шумен. Проектът на Ивана Великова и Кристиан Константинов от Шумен грабна второто място, а този на Даниел Бумбалов и Даниил Ширяев от Ямбол спечелиха трето място.

При малките участници 5-8 клас в категория „Уеб програмиране“ с първо място беше награден проектът на Емил Костадинов от Благоевград. Специална награда получи Атанас Бунчев от Пазарджик. Той беше и един от най-младите представители сред участниците.

В най-оспорваната категория „Уеб програмиране 9-12 клас“ на първо място се класира проектът на Радослав Стефанов от Правец. Проектът на Антон Колов и Ивета Македонска от Монтанта и София спечели 2-ро място. Трети в класирането стана проектът на Стоян Генчев от Добрич.

12 16

1513

Съботният състезателен ден приключи с дискусия. Организаторите от Фондация „Технология за младите“ получиха ценна обратна връзка, а бивши участници и гости на състезанието споделиха своя безценен опит.

08 07

В неделя, учениците участваха във вече традиционната работилница. Девет екипа, съставени от всички участници, разработваха иновативни проекти на тема „Комуникация в бъдещето“. В края на деня, всеки отбор показа своите впечатляващи разработки. Сред проектите имаше приложение за комуникация посредством светкавицата на смартфон, холограма, прожектирана от компютър и приложения за защитена чат комуникация.

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България, като NASA Space Apps Challenge, БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца, както и създадохме инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите практически възможности. Ние вярваме, че бизнесът трябва да подкрепя българското образование и затова няма да спрем да вярваме и да насърчаваме младежите в техния професионален път в сферата на информационните технологии.


Подобни публикации

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →

54 часа вълнение на StartUp Weekend Пловдив от 17 до 19 март

startup-w-Pl-300-26254 часа вълнение очакват град Пловдив от 17 до 19 март!  Заявете своето място сега и станете част от най-забавното StartUp приключение. От хостинг компания ICN.Bg за пореден път подкрепяме инициативата и иновативните хора в България. Прочетете повече за събитието от организаторите му в нашата статия!


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

На 28 февруари технологиите и бизнесът се срещат на Technology4Business

tech4bizНа 28 февруари очакваме едно първо по рода си събитие в България: Technology4Business. Уникалното събитие, което ще се проведе в рамките на един ден, ще срещне бизнеса с технологиите и ще покаже как те могат да работят заедно по един ефективен начин. От хостинг компания ICN.Bg ще имаме свой лектор – Борислав Бориславов с лекцията […]


Прочети повече →