Третият конкурс за есе на икономическа тема стартира!

  by    0   0

За всички ученици и студенти в страната: подгответе се! Третото издание на Националния конкурс за есе на икономическа тема стартира от първи март. Включете се и вие и дайте своето мнение относно актуалните теми за бежанците и финансите, които определят бъдещето ни. От хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието. Вижте повече за него в нашата статия.
Отново дойде време за Националния конкурс за есе на икономическа тема, организиран от клуб „Финанси“ на Икономически университет Варна. Състезанието за последните две години събра есета на над 350 ученици и студенти от цялата страна и Европа.

Предоставянето на една приятелска среда на студентите, в която да бъдат насърчавани интересите им в областта на финансите и икономиката, е главна цел на клуб „Финанси“ от самото му създаване през 2012г. Клубът организира множество събития, чрез които се развиват знанията и уменията на младите и проактивни хора.

Според клуба студентските инициативи, породени от творчески стремеж към разширяване на знанията, са начин да се изгради отговорност към образованието и общественото развитие в България. Именно поради тази причина, от Клуб „Финанси” искат да ангажират студенти от цялата страна, организирайки за трета поредна година националния конкурс за студентско есе.

Кой може да участва?

В конкурса могат да участват всички ученици и студенти в България, както и българи, обучаващи се в чужбина.

Темите, по които десетки ученици и студенти ще пишат есе, са:

За студентите – „Бежанската криза през погледа на икономиста“

За учениците – „Моите финанси формират моето бъдеще“

Срок за изпращане на есета:

Есетата ще се приемат от 01.03.2016 г. до 31.03.2016 г на адрес essays_finance@ue-varna.bg.

Обемът на есето трябва да е до 5 страници. ВАЖНО: Есетата трябва да са анонимни. Не пишете вашите лични данни във файла, който ще изпратите. Сложете вашето име, курс/клас, специалност и университет/училище като текст в имейла си. Есетата ще се оценяват анонимно от авторитетно жури, съставено от преподаватели от ИУ – Варна. Председател на журито е проф. Стефан Вачков – ръководител катедра „Финанси” на ИУ – Варна.

Всеки участник ще получи сертификат, като отличените ще получат и специални награди от спонсорите и организаторите. Награждаването ще се проведе през месец април в сградата на Икономически университет – Варна.

Следете последните новини около третия национален конкурс за есе в сайта  или facebook страницата на клуб „Финанси“.

ICN.Bg – най-голямата хостинг компания в България – има удоволствието да подкрепи събитието и талантливите български ученици и студенти за втора поредна година. Подготвили сме награди за всички участници, както и специални награди за крайните победители. Не пропускайте да се включите в състезанието и да дадете своето мнение относно поставените теми.


Подобни публикации

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

hackvratsa-blog-300-262От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →

54 часа вълнение на StartUp Weekend Пловдив от 17 до 19 март

startup-w-Pl-300-26254 часа вълнение очакват град Пловдив от 17 до 19 март!  Заявете своето място сега и станете част от най-забавното StartUp приключение. От хостинг компания ICN.Bg за пореден път подкрепяме инициативата и иновативните хора в България. Прочетете повече за събитието от организаторите му в нашата статия!


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →