Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

  by    0   0

От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат наградени, а най-важното е, че участниците ще получат безценни съвети от редица професионалисти в областта на информационните технологии. Ако обичате да съчетавате полезното с приятното, запишете се за участие и покажете своите способности в реална конкурентна среда.

Какво представлява HackVratsa?

В последните години, технологиите завладяват всеки един аспект от нашия живот и то много по-бързо от очакваното. Vratsa Software Community за поредна година показва, че технологиите са бъдещето на новото време и подкрепя тяхното развитие. Организираният от тях HackVratsa е най-големият хакатон на територията на Враца и региона. Това е събитие, което дава шанс за развитие на млади таланти в областта на информационните технологии. Провежда се за втора поредна година, като миналата година имаше голям успех – събраха се над 50 участници, които бяха разпределени в 14 отбора. По време на хакатона участниците не спираха да ни изненадват с иновативни и креативни решения на възложената задача. А крайните резултати бяха наистина зашеметяващи. Вижте повече за миналогодишното събитие тук.

Каква е целта на HackVratsa?

Основната му цел е да открива млади IT таланти, на които да даде старт в по-нататъшното им развитие. Това е една страхотна възможност за жителите на град Враца и региона да покажат своите знания и да ги приложат на практика, под ръководството на доказали се в своята сфера ментори.

Кога и къде ще се проведе?

HackVratsa ще се състои в три поредни дни – стартът е на 21.04 от 18:00ч. и приключва на 23.04 в 17:00ч. Заредете с желание за работа, а домакинът Vratsa Software Community ще се погрижи за доброто настроение. В това издание на HackVratsa организаторите очакват над 60 души, които ще се състезават в отбори в различни направления. Вижте повече за инициативата във Facebook събитието тук.

Кой може да участва и каква ще е задачата на участниците по време на хакатона?

Събитието е подходящо за всеки – ученици, студенти, работещи, програмисти, дизайнери, предприемачи. Важното е да имате желание!

Дори и да не притежавате „изключителни IT сили“ можете да се включите и да обогатите технологичните си познания. Целта е заедно да създадете концепция за софтуерен продукт и да я разработите.

Тази година темата на събитието ще бъдат игрите и игровизацията, като най-добрите в програмирането и дизайна ще премерят сили в няколко различни направления.

Ще може да се насочите към 1 от категориите, която най-много отговаря на предпочитанията ви:

  • Уеб сайт и уеб приложение;
  • Мобилно приложение;
  • Десктоп приложение;
  • Embedded системи (хардуер).

От хостинг компания ICN.Bg подкрепяме HackVratsa за втора поредна година и вярваме, че събитието ще има реален ефект върху технологичния напредък на целия регион. Подкрепяме още редица събития, които развиват възможностите на младите IT специалисти в България, като БАМА, HackVratsa, турнира по информационни технологии “Джон Атанасов“, CodeWeek Враца и други. Създадохме и инициативата BgSchool.Bg, която има за цел да даде възможност на ученици и студенти да развият своите IT възможности на практика в реална онлайн среда.

Смятаме, че в днешния високотехнологичен свят имаме нужда от свеж поглед при решаването на различни IT загадки, пред които се изправяме всеки ден. Затова от ICN.Bg ще продължим да подкрепяме българското образование и смело ще насърчаваме младежите в професионалния им път в сферата на информационните технологии.

Пожелаваме успех на всички участници и проектите, които ще разработят по време на събитието!

 


Подобни публикации

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

hackvratsa-blog-300-262За втора поредна година се проведе най-голямото IT събитие в Северозападна България HackVratsa 2017. От 21 до 23 април най-добрите компютърни специалисти в град Враца имаха възможност да премерят сили и да покажат своите умения. И тази година от хостинг компания ICN.Bg подкрепихме събитието и талантливите хора в Северозападния регион. Вижте как премина събитието, кои са […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →