CodeWeek Vratsa 2016 с над 200 участници!

  by    0   0

Най-значимото IT събитие в цяла северозападна България  CodeWeek Vratsa събра над 200 ентусиасти на възраст между 10 и 60 години. За трета поредна година от ICN.Bg подкрепяме събитието и хората, които искат да стартират своето развитие в информационните технологии. Вижте в нашата статия снимки от събитието, разберете какви бяха 13-те направления, в които работиха отборите и каква беше емоцията на най-чакания уикенд за годината във Враца.

Какво е CodeWeek Vratsa?

CodeWeek Vratsa е едно напълно безплатно събитие, което дава възможност на любители от всякакви възрасти да се запознаят с IT професионалисти, да обменят опит и да развият нови технологични умения в един несъстезателен формат, който провокира техните възможности. Подходящо е за хора, които работят или се обучават в различни сфери, но които имат желанието да научат нови неща и да покажат, че могат да ги приложат на практика. CodeWeek Vratsa е част от европейската седмица на програмирането, която тази година се проведе между 15 и 23 октомври.

Как премина CodeWeek Vratsa 2016г. ?

Събитието се проведе на 22 и 23 октомври в ППМГ “Акад. Иван Ценов” и НУ “Софроний Врачански” и събра над 200 човека, като тази година присъстваха много млади и по-възрастни ентусиасти между 10 и 60 години. На откриването присъства кмета на община Враца, който държа реч и мотивира присъстващите.

Участниците се групираха е в отбори от 10 до 15 човека, които бяха разделени в 13 различни модула:

·  Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress

·  Увод в програмирането (Java, C#, друг)

·  Създаване на приложения за Андроид

·  Front-end – създаване на сайтове и

уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript

·  Видеообработка

·  Photoshop

·  Анимиране

·  Роботика за начинаещи

·  Софтуерно тестване (QA)

·  Програмиране за най-деца (5-7 клас)

·  Роботика за деца (5-7 клас)

·  Бизнес мислене

·  Хакатон

Присъстващите се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в IT сферата, получиха вдъхновение, насоки и почерпиха от опита на лекторите. В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какви са интересните проекти, които бяха създадени.

На събитието беше организиран и Хакатон, където по-опитните програмисти се групираха в отбори и разработиха иновативни проекти в полза на обществото и най-добрите от тях бяха наградени от организаторите.

Вижте снимки от CodeWeek Vratsa:

img_6929 img_6768 img_6765img_6735   img_8293 photoshop4 photoshop3 video1 photoshop2 animation robotics3 robotics-for-kids2

img_7087

От ICN.Bg отново имахме удоволствието да подкрепим инициативата CodeWeek Vratsa, да раздадем награди и да усетим неописуемата емоция на събитието. Очакваме с нетърпение следващата година, когато отново ще се включим в едно от най-мащабните IT събития в страната и ще видим кои са най-интересните проекти, които ще се „кодят“ във Враца.

Прочетете още:

ICN.Bg продължава да подкрепя WordCamp

Webloz’16 – за десета поредна година предизвикателството продължава

Враца стана IT център на северозападна България този уикенд

Враца отново стана център на новите технологии

Състезанието по мрежи с победител от ПМГ Ботевград

NASA Space Apps Challenge 2016: Пловдив се включва в надпреварата


Подобни публикации

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →

54 часа вълнение на StartUp Weekend Пловдив от 17 до 19 март

startup-w-Pl-300-26254 часа вълнение очакват град Пловдив от 17 до 19 март!  Заявете своето място сега и станете част от най-забавното StartUp приключение. От хостинг компания ICN.Bg за пореден път подкрепяме инициативата и иновативните хора в България. Прочетете повече за събитието от организаторите му в нашата статия!


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

На 28 февруари технологиите и бизнесът се срещат на Technology4Business

tech4bizНа 28 февруари очакваме едно първо по рода си събитие в България: Technology4Business. Уникалното събитие, което ще се проведе в рамките на един ден, ще срещне бизнеса с технологиите и ще покаже как те могат да работят заедно по един ефективен начин. От хостинг компания ICN.Bg ще имаме свой лектор – Борислав Бориславов с лекцията […]


Прочети повече →