На вниманието на всички мрежови специалисти: Състезанието започва!

  by    0   0

Колко ли ще ви изненадаме, ако ви кажем, че ние отново ще подкремим Националното състезание по компютърни мрежи за ученици, организирано от БАМА? Събитието ще се проведе за 12-та поредна година и ще събере на едно място талантливите деца на България. Повече за инициативата прочетете в следващите редове.

От 16 до 17 април можете да се включите в ежегодното Национално състезание за компютърни мрежи за ученици, което се организира от БАМА (Българската асоциация на мрежовите академии). Хостинг компания ICN.Bg за поредна година ще подкрепи инициативата и младите и талантливи мрежови специалисти от цялата страна.

Защо го правим?

Обичаме инициативата, защото тя ни дава смелостта да мечтаем. Мечтаем за това България да бъде водеща страна в информационните технологии, мечтаем в България да се случват значими IT събития и участието в тях да доведе до големи български успехи и на международно ниво. А най-хубавото е, както виждаме, това започва да се случва. Ние вярваме, че когато подадем ръка на състезание в областта на информационните технологиите, ние създаваме благоприятна среда да развиваме целия сектор.

За поредна година ще се съберат децата на България, за да покажат знания в областта на компютърните мрежи. За поредна година всички те ще изненадат с проектите си, а ние няма да спрем да ги подкрепяме и сме уверени в това, че бъдещето на IT сферата е в тяхните ръце. Ще продължим да вярваме, че това състезание ще им дава нови уникални възможности за участие в други международни инициативи и ще помогне за тяхното професионално развтие.

Имаме с какво да се гордеем от годините назад и няма да забравим големите български успехи на национално и световно ниво – първо място на международното състезание в Букурещ – Networking Academy Games, първо място в международното състезание по мрежи International NetRiders.

Тази година в състезанието  ще се включат над 100 участника, които в рамките на два кръга ще се борят за първите места. Много от участниците са курсисти в Сиско академии, други изучават мрежови технологии в средното си образование, а трети самостоятелно търсят своя път към IT комуникациите.

Състезанието се организира съвместно с Министерството на образованието и науката, Софийски университет “ Св. Климент Охридски” – факултет по математика и информатика и Българска асоциация на мрежовите академии (БАМА).

Надпреварата ще се проведе на 16 април 2016 г. от 15:00 до 19:00 в град София, в сградата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, на бул. „Джеймс Баучър”№5. Можете да се регистрирате за съзтезанието до 15 април от тук.

Имаме с какво да се гордеем! От хоситинг компания ICN.Bg ще продължаваме да вярваме в способностите на нашите млади мрежови специалисти и ще продължим да ги подкрепяме в тяхното професионално развитие.


Подобни публикации

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

hackvratsa-blog-300-262От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →

54 часа вълнение на StartUp Weekend Пловдив от 17 до 19 март

startup-w-Pl-300-26254 часа вълнение очакват град Пловдив от 17 до 19 март!  Заявете своето място сега и станете част от най-забавното StartUp приключение. От хостинг компания ICN.Bg за пореден път подкрепяме инициативата и иновативните хора в България. Прочетете повече за събитието от организаторите му в нашата статия!


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →