Състезанието по мрежи с победител от ПМГ Ботевград

  by    0   0

Миналият уикенд бе специален за нас и за още 20 ученика от цялата страна. От хостинг компания ICN.Bg имахме удоволствието отново да подкрепим едно от най-значимите IT  събития, които имат за цел да развият уменията на младежите в България. 20-те финалисти в Националното състезание по компютърни мрежи за ученици, организирано от БАМА, с трепет очакваха награждаването в неделя, за да споделят със своите ръководители, приятели и семейство заслужената победа. Прочетете в следващите редове повече за надпреварата и за това кой грабна 3-те призови места в състезанието.

Националното състезание по компютърни мрежи за ученици се организира за 12-ти пореден път от Българската асоциация на мрежовите академии съвместно с Министерството на образованието и науката и Софийския университет „Св. Климент Охридски” –  Факултетът по математика и информатика (ФМИ). Над 80 ученика се събраха във ФМИ, за да премерят сили. Част от тях са курсисти в Сиско академиите, а други изучават мрежовите технологии в средното си образование. Първият кръг на състезанието представляваше тест, който да провери знанията на учениците, а във втори кръг те трябваше да се справят с практически казус на Packet Tracer, което е софтуерен симулатор.

Можете да видите снимки от самото състезание и как учениците старателно преглеждат заданията:

bama 2 bama 3 bama 4 bama 6 bama 7     bama 8 bama 9                bama 0

Церемонията по награждаването се състоя в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади към МОН, където председателят на журито проф. Красен Стефанов от ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски” обяви призьорите.

bama 10 bama 11 bama 13                bama 14

Кои бяха първенците в състезанието?

Победител в надпреварата стана Валери Христов от Природо-математическата гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ в Ботевград. Валери Христов не за първи път участва в състезанието, като миналата година бе единственият десетокласник, който влезе в десетката на финалистите.

bama 22_1

На второ място се класира Валентин Върбанов от Технологично училище електронни системи към Технически университет /ТУЕС/.

bama 23

На трето място се класира Мариан Христов от Технологично училище електронни системи към Технически университет /ТУЕС/.

bama 20

Общо от ТУЕС се класираха 15 ученика в първите 20 призови места.

Всички дванадесетокласници, чиито резултати надвишават 5.50, получават правото да се обучават във ФМИ в избрана от тях специалност, като тази оценка се признава за резултат от кандидат-студентски изпит.

bama 24_1

Можете да видите поздравителните обръщения на Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и Доц. д-р Елиза Стефанова, заместник ректор на Софийския университет.

Можете да чуете и официалния писмен поздравителен адрес на Президента на Република България Росен Плевнелиев, чиито думи бяха предадени от Драгомир Димитров, Административен управител на Българска асоциация на мрежовите академии /БАМА/.

От ICN.Bg присъствахме на церемонията по награждаването и успяхме да усетим духа и емоцията на това вдъхновяващо IT състезание. Ще продължаваме да подкрепяме развитието на младите специалисти в IT сферата и хората и организациите, които влагат своя труд, желание и усилия в бъдещето на талантливите деца на България. Вярваме, че технологичния прогрес на страната е именно в техните ръце.


Подобни публикации

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

HackVratsa отново събра IT таланти от Северозапада

hackvratsa-blog-300-262За втора поредна година се проведе най-голямото IT събитие в Северозападна България HackVratsa 2017. От 21 до 23 април най-добрите компютърни специалисти в град Враца имаха възможност да премерят сили и да покажат своите умения. И тази година от хостинг компания ICN.Bg подкрепихме събитието и талантливите хора в Северозападния регион. Вижте как премина събитието, кои са […]


Прочети повече →

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

hackvratsa-blog-300-262От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →