Кои са видовете хостинг?

  by    0   0

Всички сайтове, които посещавате, независимо дали Facebook, онлайн магазин, блог или пък имейл доставчика ви, използват хостинг. Хостингът е една от тези сфери, в които човек лесно може да се „изгуби“, ако няма правилната „карта“. За да ви ориентираме в множеството различни услуги, сме ви подготвили полезна статия, която ще ви въведе в спецификите на Споделения хостинг, VPS хостинга, Наетия сървър и Cloud. В нея ще намерите какви са разликите между най-разпространените хостинг услуги, техните специфики и параметри, за да можете да откриете правилното решение за вашия бизнес и онлайн проект.

Какво е Споделен хостинг?

Първият тип хостинг, на който ще обърнем внимание, е т.нар. Споделен хостинг. Той е много подходящ за начинаещи хостинг потребители и е на най-достъпна цена. Името на този тип хостинг идва от това, че при него общите ресурси на един физически сървър се споделят от много потребители. Всеки един от тези „наематели“ има заделени параметри, които не трябва да превишава, като дисково пространство,  CPU минути, различни допълнителни екстри (IP адрес, безплатен домейн) и др. , в зависимост от  избрания хостинг план. Този тип хостинг е подходящ за сайтове с по-малко посещения – фирмени сайтове, блогове, стартиращи онлайн магазини.

Какво е VPS?

Ако уеб страницата ви има повече посещения и се нуждаете от по-голям контрол на управление, то подходяща опция за вас е VPS (Virtual Private Server) хостинг. Буквално името му означава „частен виртуален сървър“. Тук физическият сървър се разделя на няколко виртуални сървъра, които са независими един от друг. Т.е., за разлика от споделения хостинг, VPS хостингът ви предоставя собствен виртуален сървър, без да сте зависими от останалите потребители. Трябва да имате предвид, че тук използваните ресурси също са ограничени в зависимост от избрания VPS хостинг план и цената е фиксирана за всеки месец, независимо от потреблението. Тази услуга е подходяща за сайтове със среден трафик, онлайн магазини и други платформи със специфични нужди.

VPS in the Cloud!

Хостинг компания ICN.Bg предлага VPS планове изцяло върху Cloud инфраструктура. По този начин вие ще се възползвате от предимствата на cloud технологията и в същото време ще можете лесно да промените плана си и да скалирате при нужда. Цената за месец остава фиксирана, което улеснява планирането на вашите разходи и бюджет във времето.

Свържете се с нас office@icn.bg, за да подготвим вашата индивидуална оферта за новия ви VPS in the Cloud план!

Какво е Нает сървър?

Наетият сървър (наричан още Dedicated хостинг) е правилният избор за вас, ако бизнесът ви расте и планирате уеб проектът ви да се разраства и да има много посещения – големи онлайн магазини, блогове с много съдържание, сайтове, за които трафикът не може да бъде предвиден и други. С този тип хостинг вие ще разполагате с ресурсите на целия сървър, като какви ще са неговите характеристики зависи изцяло от избора на машина и нейните параметри, който сте направили. Този вид услуга ви дава по-голяма свобода на действие, ще можете да управлявате хостинг ресурса си, както и да инсталирате всякакъв софтуер, който ви е необходим. Имайте предвид, че използването на Нает сървър изисква административен опит и по-задълбочени технически познания. Разбира се, винаги можете  да заявите допълнително наетият ви сървър да е управляем, при което хостинг доставчикът се заема с администрацията на вашия сървър.

Какво е Cloud хостинг?

Cloud хостингът също позволява пълен контрол над хостинг акаунта ви, но разликата е, че заплащате само за използваните ресурси и не трябва да избирате хардуер. Този вид хостинг е много по-лесен за управление и настройване. С няколко клика вдигате нови виртуални машини и инсталирате нужните скриптове. Услугата предоставя по-голяма гъвкавост и бърза скалируемост. Това е голямо предимство, защото знаете, че не заплащате ресурси, които не използвате и можете да оптимизирате разходите и потреблението си.

Тази услуга е чудесно решение за сайтове с непредвидим трафик, защото ресурсите лесно могат да се променят, в зависимост от нуждите. Cloud хостингът е подходяща услуга за сайтове с много посещения – големи блогове, фирмени сайтове, онлайн магазини, мобилни приложения, бизнес имейл решения, CRM системи и всеки друг онлайн проект, който трябва бързо да се скалира и се нуждае от гъвкава и сигурна среда за своята работа.

Нашият екип от FriendlyGeek специалисти, сертифицирани от cPanel, с удоволствие ще ви помогнат да изберете най-подходящото хостинг решение за вас и вашия бизнес. Свържете се с нас на телефон 0700 30070 и имейл адрес office@icn.bg, за да обсъдим спецификите на вашия проект!

Всичко за хостинга сме събрали за вас на едно място. Научете повече и в другите ни интересни статии.


Подобни публикации

Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

mail-web-client-300-262В днешно време благодарение на Интернет можем да изпратим имейл от една точка на света до друга само с един клик и то за секунди. Писането и четенето на имейли е неразделна част от нашето ежедневие и съществуват много устройства, които можем да използваме за тази цел – настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Освен […]


Прочети повече →

Най-добрите плъгини в WordPress – Част 1

wp-plugins-300-262-02Плъгините в WordPress са една честа тема за разговор от феновете на платформата. Кои да добавим? Кои ще са полезни за целта на уебсайта ни? Има ли плъгин, който може да реши наш конкретен проблем? В тази поредица от статии ще разгледаме едни от най-полезните WordPress плъгини, които могат да са от изключително значение за […]


Прочети повече →

Какво е уеб сайт?

web-site-300-262В днешния мобилен и технологичен свят бизнесът има силно присъствие в Интернет. Ако вие имате компания, но нямате уеб сайт, то на практика бизнесът ви се дефинира като изцяло “офлайн” и ограничавате достъпа на клиентите си до вашите продукти и услуги. Но защо да се възползвате от това да сте в Мрежата и какви са възможностите, […]


Прочети повече →

Съвети за подобряването скоростта на сайта ви

web-site-speed-300-262Преди SEO oптимизацията на сайта ви има едно важно нещо, за което е нужно да се погрижите. То е не по-малко наложащо и е от основно значение за Google ранкинга на уебсайта. Добре структурираният сайт със скоростно зареждане е от основно значение за качествения user experience. Една от първите оптимизации, които трябва да направите за […]


Прочети повече →

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache – статистика и тестове

ActiveCache-300-262Статистиката ни показва, че вече голяма част от нашите клиенти са активирали ActiveCache – инструмента, който предостави бързина на сайта ви и помогна за ефективното използване на хостинг ресурсите. Производителността на тези уебсайтове се повиши благодарение на кеширащите системи, който се активират с помощта на ActiveCache – Redis и Memcached. В тази статия ще ви […]


Прочети повече →