Как да използвате ефективно „Календар“ функцията на cMailPro – настройка на събитие

  by    0   0

С помощта на „Календар“ функционалността на cMailPro oрганизацията на работното място е по-лесна от всякога. Управлявайте своето време без да се налага да си записвате всеки ангажимент на хвърчащи листчета, които вече и без това са залепени на всеки свободен сантиметър в офис пространството ви. С лесния за ползване интерфейс на cMailPro ще можете да създавате напомняния за еднократни и повтарящи се събития, изпращате покани, споделяте календара си и ще имате още възможности, които ще ви помогнат да следите своя график и да не забравяте важни събития. В тази практически насочена статия ще разгледаме нагледно част от функционалностите на cMailPro „Календар“.

cmcalendar6

1. Това е изгледа на календара по подразбиране, но той може да бъде променен. Това става от десния ъгъл, от където избираме как да ни се показва – месечно (какъвто е изгледа в нашия пример), седмичен, дневен или в формат Списък, където се показват само събитията, които предстоят. Като допълнителна функция можем да експортираме и импортираме календар в .ical формат. По този начин можем да направим резервно копие на календара си и да го възстановим при нужда.

2. cmcalendar5Визуалната опция в левия ъгъл е за промяна на цветовата гама на календара. По-важните функции са в полето за редакция. Там можете да смените името на календара, локацията му, както и достъпността му. Достъпността му може да стане видима, като в полето Access Control List се сложи имейл адреса на човека, с когото споделяте. От там също ще можете да му дадете права – да чете (Read), пише (Write), цялостни права като вашите собствени (Admin) или персонализирани по ваш вкус (Custom). Календарът ви също ще може да бъде достъпен и от Интернет, ако зададете настройката Public Access through Web, където ще получите персонализиран линк.

От знака плюс в левия ъгъл можете да си създадете нов календар или да се абонирате за такъв на ваш колега. За да се абонирате за чужд календар, преди това трябва да получите имейл с покана и да сте я приели.

3. Създаване на събитие (event) – За целта ще направим една тест задача с повтаряемост – всеки вторник от месец ноември. След като навигираме чрез стрелките до месец ноември, е време да създадем задача. Това става или чрез двоен клик на определената дата или чрез натискане на знака за плюс. След като натиснем два пъти на вторник, 1-ви ноември, ще излезе прозореца, от който ще настроим събитието си.

 cmcalendar2

В полето Subject записваме името на събитието, което ще излезе в нашия календар.

В поле Attendees можем да добавим участници в събитието, ако има такива. Те се добавят при изписване на даден имейл, който автоматично ще се зареди от списъка ви с контакти. След това добавяме време и продължителност на събитието. Ако е с продължителност цял ден, тогава можем да отбележим All-Day Event. Ако ли не, оставяме полето празно и задаваме час на започване и час на край. Recurrence служи за събитията, които се повтарят. При отбелязан Recurrence, ще излезе опция, от която ще изберете кога ще се повтаря задачата – на дни, седмици, месеци, години или определен ден от седмицата с месечна повтаряемост.

Нашето тестово събитие ще настроим да се повтаря всеки вторник от месец ноември. В полето Where добавяме мястото, на което ще се проведе събитието, а на Description – допълнителна информация. На Status можем да добавим пояснения, свързани със събитието и аларма, която да ни напомни на зададения час. С това събитието е готово и то остава в календара, докато не решите да го изтриете.

Събитието изглежда по следния начин в нашия календар:

cmcalendar3

Ако сте абонирани за повече от един календар, можете да скривате видимостта на събитията им, като премахнете отбелязването от малкото квадратче. Събитията от отделните календари се показват в различни цветове, които можете да променяте от бутона изобразяващ цветова палитра.

Новите календари могат бъдат слагани под по-стари такива, които са с по-голяма важност. На картинката календара vacation е под календара course и стои като допълнителен и поясняващ.

.cmcalendar7

В тази помощна статия ви показахме „Календар“ функцията на cMailPro. Функционалностите му ще улеснят комуникацията в офиса и ще направят потокът на информация по-бърз с помощта на споделянето на календари. Започнете да създавате събития и управлявайте календара си със cMailPro. За да разгледате неговите функционалности, изпробвайте демото.

Активирайте тук:

cMail Pro DEMO


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Какво е Google AdWords и какви са предимствата на онлайн рекламата?

GoogleAds-300-262През последното деситилетие бизнесът засили своето присъствие в Мрежата и вече почти няма българска компания, която да не представя своите продукти и услуги в интернет пространството. Става все по-удобно да се рекламира онлайн и с малко бюджет да достигате хиляди потребители ежедневно. Google AdWords прави задачата още по-лесна и ви позволява да таргетирате правилните хора и да […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Инфографика: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

asdВсички обичаме детайлни и информативни инфографики, а тази направена от Skilled.co е точно такава. Сравнението между най-популярните CMS платформи – WordPress, Joomla и Drupal ще ви помогне да изберете най-подходящата платформа за новия ви уебсайт. Критериите за сравнение са характеристики като сигурност, време за инсталация, функционалности, теми и плъгини и нужни умения за използването им.


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →