Как да използвате ефективно „Календар“ функцията на cMailPro – настройка на събитие

  by    0   0

С помощта на „Календар“ функционалността на cMailPro oрганизацията на работното място е по-лесна от всякога. Управлявайте своето време без да се налага да си записвате всеки ангажимент на хвърчащи листчета, които вече и без това са залепени на всеки свободен сантиметър в офис пространството ви. С лесния за ползване интерфейс на cMailPro ще можете да създавате напомняния за еднократни и повтарящи се събития, изпращате покани, споделяте календара си и ще имате още възможности, които ще ви помогнат да следите своя график и да не забравяте важни събития. В тази практически насочена статия ще разгледаме нагледно част от функционалностите на cMailPro „Календар“.

cmcalendar6

1. Това е изгледа на календара по подразбиране, но той може да бъде променен. Това става от десния ъгъл, от където избираме как да ни се показва – месечно (какъвто е изгледа в нашия пример), седмичен, дневен или в формат Списък, където се показват само събитията, които предстоят. Като допълнителна функция можем да експортираме и импортираме календар в .ical формат. По този начин можем да направим резервно копие на календара си и да го възстановим при нужда.

2. cmcalendar5Визуалната опция в левия ъгъл е за промяна на цветовата гама на календара. По-важните функции са в полето за редакция. Там можете да смените името на календара, локацията му, както и достъпността му. Достъпността му може да стане видима, като в полето Access Control List се сложи имейл адреса на човека, с когото споделяте. От там също ще можете да му дадете права – да чете (Read), пише (Write), цялостни права като вашите собствени (Admin) или персонализирани по ваш вкус (Custom). Календарът ви също ще може да бъде достъпен и от Интернет, ако зададете настройката Public Access through Web, където ще получите персонализиран линк.

От знака плюс в левия ъгъл можете да си създадете нов календар или да се абонирате за такъв на ваш колега. За да се абонирате за чужд календар, преди това трябва да получите имейл с покана и да сте я приели.

3. Създаване на събитие (event) – За целта ще направим една тест задача с повтаряемост – всеки вторник от месец ноември. След като навигираме чрез стрелките до месец ноември, е време да създадем задача. Това става или чрез двоен клик на определената дата или чрез натискане на знака за плюс. След като натиснем два пъти на вторник, 1-ви ноември, ще излезе прозореца, от който ще настроим събитието си.

 cmcalendar2

В полето Subject записваме името на събитието, което ще излезе в нашия календар.

В поле Attendees можем да добавим участници в събитието, ако има такива. Те се добавят при изписване на даден имейл, който автоматично ще се зареди от списъка ви с контакти. След това добавяме време и продължителност на събитието. Ако е с продължителност цял ден, тогава можем да отбележим All-Day Event. Ако ли не, оставяме полето празно и задаваме час на започване и час на край. Recurrence служи за събитията, които се повтарят. При отбелязан Recurrence, ще излезе опция, от която ще изберете кога ще се повтаря задачата – на дни, седмици, месеци, години или определен ден от седмицата с месечна повтаряемост.

Нашето тестово събитие ще настроим да се повтаря всеки вторник от месец ноември. В полето Where добавяме мястото, на което ще се проведе събитието, а на Description – допълнителна информация. На Status можем да добавим пояснения, свързани със събитието и аларма, която да ни напомни на зададения час. С това събитието е готово и то остава в календара, докато не решите да го изтриете.

Събитието изглежда по следния начин в нашия календар:

cmcalendar3

Ако сте абонирани за повече от един календар, можете да скривате видимостта на събитията им, като премахнете отбелязването от малкото квадратче. Събитията от отделните календари се показват в различни цветове, които можете да променяте от бутона изобразяващ цветова палитра.

Новите календари могат бъдат слагани под по-стари такива, които са с по-голяма важност. На картинката календара vacation е под календара course и стои като допълнителен и поясняващ.

.cmcalendar7

В тази помощна статия ви показахме „Календар“ функцията на cMailPro. Функционалностите му ще улеснят комуникацията в офиса и ще направят потокът на информация по-бърз с помощта на споделянето на календари. Започнете да създавате събития и управлявайте календара си със cMailPro. За да разгледате неговите функционалности, изпробвайте демото.

Активирайте тук:

cMail Pro DEMO


Подобни публикации

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache – статистика и тестове

ActiveCache-300-262Статистиката ни показва, че вече голяма част от нашите клиенти са активирали ActiveCache – инструмента, който предостави бързина на сайта ви и помогна за ефективното използване на хостинг ресурсите. Производителността на тези уебсайтове се повиши благодарение на кеширащите системи, който се активират с помощта на ActiveCache – Redis и Memcached. В тази статия ще ви […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

Кои са видовете хостинг?

web-hosting-types-300-262 (1)Всички сайтове, които посещавате, независимо дали Facebook, онлайн магазин, блог или пък имейл доставчика ви, използват хостинг. Хостингът е една от тези сфери, в които човек лесно може да се „изгуби“, ако няма правилната „карта“. За да ви ориентираме в множеството различни услуги, сме ви подготвили полезна статия, която ще ви въведе в спецификите на […]


Прочети повече →

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →