Предимства и недостатъци на новите gTLDs

  by    0   0

http://www.youtube.com/watch?v=1kFcxf8KAjg

Знаете ли, че вече можете да бъдете уникални и да се различавате от конкурентите си с креативно домейн име? Световният интернет регулатор ICANN одобри регистрацията на над 1400 нови разширения. Те включват имена от всякакви категории. Например, географски локации, спорт, храни, пазаруване, маркетинг и др.
Едни от най-интересните домейни с общо приложение са .xyz, .club, .party, .cool, .free, .cheap и т.н.  Готови ли сте за нещо свежо и креативно за вашия нов сайт или лендинг страница? Ние избрахме .host, a вие?

Новите домейн имена имат широко бизнес и маркетинг приложение. Те ще разчупят разбирането за традиционното интернет пространство в областта на географските разширения, онлайн пазаруването и промоциите. Или както казват от ICANN – The Dot is making new friends!

Собствениците на онлайн магазини за дрехи ще могат да регистрират домейни като clothes.shop, fashion.store и т.н. Личните страници ще могат да използват разширения като .guru, .live и др. А сред географските имена се отличават тези на голeми градове като Ню Йорк – .nyc, Лондон – .london, Амстердам – .amsterdam, Берлин – .berlin.

Когато става въпрос за предимства и недостатъци, може да се каже, че тази иновация в интернет пространството има своите преимущества, но крие и няколко малки риска. Преимуществата включват:

Открояване на бизнеса ви – те поставят акцента върху специфичната сфера на дейност и открояват компания с такова домейн име от компания с традиционен домейн.
Подобряване на онлайн привлекателността ви – този фактор се превръща в едно от най-важните неща за бизнеса във всякаква сфера и имайки уникално домейн име, вие изкушавате онлайн потребителя да посети страницата ви.
Креативност – позволяват на компаниите да прояват креативност, избирайки от разнообразните и иновативни домейни.
Множество свободни имена – с наличието на различните свободни имена ще отпадне необходимостта от заплащане на висока цена за домейни, които се търгуват на вторичния пазар. Просто можете да изберете креативно разширение.

Като недостатък на новите домейн разширения можем да отбележим единствено факта, че те принадлежат към малко по-висок ценови клас. Но пък за сметка на това, ние често ще ви изненадваме с промоции именно на тях!

Разглеждайки широкия кръгозор на новите домейни, нашият екип спря погледа си на едни от най-интересните. Такива са например имената .guru, .singles, .kitchen, .voyage, .cooking, .sexy, .host и др. За да разгледате всички домейн разширения, които предлагаме, можете да посетите нашия уебсайт.

Интересен факт е, че само 12 точки в света поддържат инфраструктурата и техническото обезпечаване на новите домейн имена, като България е едно от тях благодарение на  ICN.Bg. Така ние се нареждаме редом до страни като САЩ, Китай, Германия и Нова Зеландия.


Подобни публикации

Кои са видовете хостинг?

web-hosting-types-300-262 (1)Всички сайтове, които посещавате, независимо дали Facebook, онлайн магазин, блог или пък имейл доставчика ви, използват хостинг. Хостингът е една от тези сфери, в които човек лесно може да се „изгуби“, ако няма правилната „карта“. За да ви ориентираме в множеството различни услуги, сме ви подготвили полезна статия, която ще ви въведе в спецификите на […]


Прочети повече →

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Какво е Google AdWords и какви са предимствата на онлайн рекламата?

GoogleAds-300-262През последното деситилетие бизнесът засили своето присъствие в Мрежата и вече почти няма българска компания, която да не представя своите продукти и услуги в интернет пространството. Става все по-удобно да се рекламира онлайн и с малко бюджет да достигате хиляди потребители ежедневно. Google AdWords прави задачата още по-лесна и ви позволява да таргетирате правилните хора и да […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Инфографика: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

asdВсички обичаме детайлни и информативни инфографики, а тази направена от Skilled.co е точно такава. Сравнението между най-популярните CMS платформи – WordPress, Joomla и Drupal ще ви помогне да изберете най-подходящата платформа за новия ви уебсайт. Критериите за сравнение са характеристики като сигурност, време за инсталация, функционалности, теми и плъгини и нужни умения за използването им.


Прочети повече →