Предимства и недостатъци на новите gTLDs

  by    0   0

http://www.youtube.com/watch?v=1kFcxf8KAjg

Знаете ли, че вече можете да бъдете уникални и да се различавате от конкурентите си с креативно домейн име? Световният интернет регулатор ICANN одобри регистрацията на над 1400 нови разширения. Те включват имена от всякакви категории. Например, географски локации, спорт, храни, пазаруване, маркетинг и др.
Едни от най-интересните домейни с общо приложение са .xyz, .club, .party, .cool, .free, .cheap и т.н.  Готови ли сте за нещо свежо и креативно за вашия нов сайт или лендинг страница? Ние избрахме .host, a вие?

Новите домейн имена имат широко бизнес и маркетинг приложение. Те ще разчупят разбирането за традиционното интернет пространство в областта на географските разширения, онлайн пазаруването и промоциите. Или както казват от ICANN – The Dot is making new friends!

Собствениците на онлайн магазини за дрехи ще могат да регистрират домейни като clothes.shop, fashion.store и т.н. Личните страници ще могат да използват разширения като .guru, .live и др. А сред географските имена се отличават тези на голeми градове като Ню Йорк – .nyc, Лондон – .london, Амстердам – .amsterdam, Берлин – .berlin.

Когато става въпрос за предимства и недостатъци, може да се каже, че тази иновация в интернет пространството има своите преимущества, но крие и няколко малки риска. Преимуществата включват:

Открояване на бизнеса ви – те поставят акцента върху специфичната сфера на дейност и открояват компания с такова домейн име от компания с традиционен домейн.
Подобряване на онлайн привлекателността ви – този фактор се превръща в едно от най-важните неща за бизнеса във всякаква сфера и имайки уникално домейн име, вие изкушавате онлайн потребителя да посети страницата ви.
Креативност – позволяват на компаниите да прояват креативност, избирайки от разнообразните и иновативни домейни.
Множество свободни имена – с наличието на различните свободни имена ще отпадне необходимостта от заплащане на висока цена за домейни, които се търгуват на вторичния пазар. Просто можете да изберете креативно разширение.

Като недостатък на новите домейн разширения можем да отбележим единствено факта, че те принадлежат към малко по-висок ценови клас. Но пък за сметка на това, ние често ще ви изненадваме с промоции именно на тях!

Разглеждайки широкия кръгозор на новите домейни, нашият екип спря погледа си на едни от най-интересните. Такива са например имената .guru, .singles, .kitchen, .voyage, .cooking, .sexy, .host и др. За да разгледате всички домейн разширения, които предлагаме, можете да посетите нашия уебсайт.

Интересен факт е, че само 12 точки в света поддържат инфраструктурата и техническото обезпечаване на новите домейн имена, като България е едно от тях благодарение на  ICN.Bg. Така ние се нареждаме редом до страни като САЩ, Китай, Германия и Нова Зеландия.


Подобни публикации

Съвети за подобряването скоростта на сайта ви

web-site-speed-300-262Преди SEO oптимизацията на сайта ви има едно важно нещо, за което е нужно да се погрижите. То е не по-малко наложащо и е от основно значение за Google ранкинга на уебсайта. Добре структурираният сайт със скоростно зареждане е от основно значение за качествения user experience. Една от първите оптимизации, които трябва да направите за […]


Прочети повече →

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache – статистика и тестове

ActiveCache-300-262Статистиката ни показва, че вече голяма част от нашите клиенти са активирали ActiveCache – инструмента, който предостави бързина на сайта ви и помогна за ефективното използване на хостинг ресурсите. Производителността на тези уебсайтове се повиши благодарение на кеширащите системи, който се активират с помощта на ActiveCache – Redis и Memcached. В тази статия ще ви […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →