Как мобилната синхронизация улеснява ежедневните бизнес дейности?

  by    0   0

В забързаното ежедневие и непрекъснатите пътувания свързани с работата ни, преносимите устройства се превръщат в основен начин за осъществяване на комуникационни бизнес операции. Мобилната синхронизация ни помага да сме винаги в течение с всичко случващо се в нашия бизнес – получаваме цялата си поща на всички свързани устройства, можем да достъпваме файловете си от всякъде, да преглеждаме нашите задачи, календари, контакти и като цяло да осъществяваме нормално професионалните си задължения без да изпитваме ограниченията на работата вън от офиса. Чрез нея можем да използваме информацията на всички устройства, които ползваме и ще сме винаги осведомени. Какво е синхронизацията и как тя ни помага за това да следим в реално време всичко свързано с работата ни – прочетете в нашата статия!

Синхронизацията на данни е информационен процес, който представлява хармонизиране на информацията на всички устройства. Има различни видове синхронизации и начини за синхронизиране, a  съвременният начин на синхронизация е клауд базиран и процесът става за секунди.

При имейл услугите и UCaaS цялата информация, като имейл кореспонденция, контакти, файлове и други, се съхранява отдалечено на специализирана инфраструктура –  имейл сървър. При използването на имейл клиенти като Microsoft Outlook, при който данните се съхраняват отдалечено във File Storage-а на имейл сървъра, те лесно могат да бъдат достъпени през мобилното устройство след бърза синхронизация, осъществена при самото логване в потребителския акаунт. Синхронизирането на всички ваши имейли, контакти, задачи и календари ще ви държи винаги в час и ще намали възможността да изпуснете важен имейл или задача в календара ви.

Имейл протоколът, който се използва, се нарича IMAP (Internet Message Access Protocol) и e начин за пренасяне на информацията в съобщенията от имейл сървър към имейл клиент. Този вид протокол ще ви предостави детайли, като например дали едно писмо е прочетено, съдържанието на черновите и друга информация за вашето собствено взаимодействие с писмата. Това означава, че именно IMAP протоколът е отговорен за синхронизацията на мейлинг в множество устройства – лаптоп, телефон, личен и професионален компютър.

Ако не са зададени специфични настройки за нейното деактивиране, синхронизацията се случва автоматично. Информацията, която е на сървъра се синхронизира между всички устройства – всеки имейл или чат съобщение, промяна в срещите в календара, задачи и последна версия на вашите файлове се отразяват на всяко устройство и във всяка апликация, която използвате.

Три примерни сценария, в които синхронизацията на вашите устройства би ви била полезна:

  1. Вие сте на бизнес пътуване, но в багажа ви няма място за личния ви лаптоп, където са всичките ви акаунти, в които се съдържат ваши имейли, файлове, календари. Преди да отпътувате, вие синхронизирате вашето мобилно устройство с акаунтите, които сте създали на браузъра или приложенията на компютъра си. Пристигате на бизнес дестинацията, настанявате се и решавате да погледнете графика си с бизнес срещи, които сте уговорили по-рано. Чрез няколко клика на мобилния си телефон, календара със срещи е пред вас и вече лесно можете да прегледате своя график.
  2. Вие сте фрийлансър, който върши работата си в интернет кафенета, но по непредвидени обстоятелства преносимия ви компютър има хардуерен проблем. За щастие файлът, който трябва да изпратите на вашия работодател, е качен във File Storage на сигурно място на сървъра и въпреки хардуерната повреда на лаптопа ви, благодарениe на синхронизацията данните на всички устройства, ще можете да го изтеглите  и да го изпратите навреме.
  3. Насочвате се към конференция, на която предварително сте се регистрирал онлайн. На входа ви казват, че трябва да покажете билетите, които са ви изпратени по имейл. Разполагате единствено с телефона си и благодарение на вашите синхронизирани устройства можете бързо да достъпите входящата си поща, да намерите имейла, който ви е изпратен и да влезете без проблеми на събитието.

ActiveSync е името на най-надеждния протокол за синхронизация, който извършва този процес за вас. Корпоративната услуга cMailPro използва този протокол за мобилната си синхронизация. В комбинация с CalDAV протокола, с който безпроблемно ще можете да създавате, редактирате и изтривате вашите срещи и събития от календара си, ще можете лесно да предоставите услуга, която има налична синхронизация. Използвайки cMailPro, вашите служители ще могат да вършат своята работа независимо от кое устройство управляват процесите.

cMailPro позволява достъпването на вашата поща и наличните в нея функционалности по няколко начина – директно през браузъра в уебмейл, може да се свърже с почти всеки имейл клиент, като Microsoft Outlook, през браузъра на смартфона ви или през специализираното мобилно приложение Pronto!. Чрез тези методи вие ще придобиете бърз и удобен достъп до всичките му полезни характеристики: имейл, контакти, чат, телефония, видео разговори, календари, задачи и други. cMailPro e cloud базирано решение и предоставя на своите потребители пълна криптация на данните и сигурност на всички работни процеси. Той е професионален продукт, който е специализиран за бизнеси от всякакви мащаби, опериращи в различни сфери.

Ползвайте cMailPro и се възползвайте от множеството функционалности, с които високотехнологичното софтуерно решение ще улесни и ще подобри всекидневната ви работа!

Активирайте тук:

cMail Pro DEMO


Подобни публикации

cMailPro завладява нови международни пазари!

cMailPro-Mauritius-SriLanka-300-262След успешното внедряване на cMailPro и изграждане на мощен динамичен клъстер в най-големия телеком в Судан – Судател, професионалната бизнес имейл услуга отново затвърди своите позиции на международната IT сцена с два нови проекта. Това е поредната стъпка от световната експанзия на уникалния по рода си български IT продукт и свидетелства за развитие на телокомуникационните компании […]


Прочети повече →

Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

mail-web-client-300-262В днешно време благодарение на Интернет можем да изпратим имейл от една точка на света до друга само с един клик и то за секунди. Писането и четенето на имейли е неразделна част от нашето ежедневие и съществуват много устройства, които можем да използваме за тази цел – настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Освен […]


Прочети повече →

Най-добрите плъгини в WordPress – Част 1

wp-plugins-300-262-02Плъгините в WordPress са една честа тема за разговор от феновете на платформата. Кои да добавим? Кои ще са полезни за целта на уебсайта ни? Има ли плъгин, който може да реши наш конкретен проблем? В тази поредица от статии ще разгледаме едни от най-полезните WordPress плъгини, които могат да са от изключително значение за […]


Прочети повече →

Какво е уеб сайт?

web-site-300-262В днешния мобилен и технологичен свят бизнесът има силно присъствие в Интернет. Ако вие имате компания, но нямате уеб сайт, то на практика бизнесът ви се дефинира като изцяло “офлайн” и ограничавате достъпа на клиентите си до вашите продукти и услуги. Но защо да се възползвате от това да сте в Мрежата и какви са възможностите, […]


Прочети повече →

Съвети за подобряването скоростта на сайта ви

web-site-speed-300-262Преди SEO oптимизацията на сайта ви има едно важно нещо, за което е нужно да се погрижите. То е не по-малко наложащо и е от основно значение за Google ранкинга на уебсайта. Добре структурираният сайт със скоростно зареждане е от основно значение за качествения user experience. Една от първите оптимизации, които трябва да направите за […]


Прочети повече →