Защо да включите docker в ИТ плана си за 2016

  by    0   3

Вземайки предвид факта, че docker технологията съществува от 2013 г., категорично можем да кажем, че това е една от най-бързо развиващите се и навлезли технологични новости в IT средите. На какво се дължи това? На факта, че docker драстично улеснява програмистите, като им дава възможност да пакетират приложения с всичко необходимо за тяхната работа в стандартизирани единици посредством контейнери. Вижте какви са предимствата на docker и защо е задължително да го включите в IT плана си за 2016г. Открийте предимствата на docker, интегриран в споделен хостинг!

Въпреки че контейнерите са подобни на виртуалните машини по отношение на изолация и разпределение на ресурсите, те имат различен подход към софтуерната архитектура. В стремежа си да ви предостави винаги най-доброто и последните иновации в сферата на хостинга, ICN.Bg стана първата българска компания предлагаща интеграция на docker контейнери и споделен хостинг. Направихме го, за да дадем на вас потребителите повече възможности на споделен хостинг, подобрено представяне на приложенията ви и улеснена работа на програмистите. Docker постига всичко това благодарение на гъвкавостта си целяща софтуерните компании да доставят консистентно представяне на приложенията и разработките си без значение инфраструктурата, която ще стои зад тях.

А какви са ключовите предимства на docker интегриран в споделен хостинг:

  • неограничени технологии в споделения хостинг – ако до момента не сте можели да използвате определени технологии в споделения хостинг поради натоварването, което генерират, вече можете спокойно да се впуснете в контейнеризиране. Cassandra, MongoDB, ElasticSearch, Redis, Memcache работят безпроблемно заедно с уеб сайта ви на споделен хостинг.
  • неограничени езици за програмиране – Ruby on Rails, NodeJS, Python, Clojure, Java, Haskell, Go, Perl – всички те стават “first-class citizens” в споделенa хостинг среда.
  • разполагане на няколко различни приложения в един единствен споделен хостинг – Magento магазин, MongoDB сървър, ElasticSearch база данни и NodeJS приложение в един хостинг план. Единственото, което е необходимо да направите, е да вдигнете отделен контейнер за всяко приложение.
  • лесна миграция – основното предимство на контейнеризиращата технология е, че в един контейнер имате пакет от вашето приложение и всичко необходимо за неговата работа – код на приложението, системни инструменти, библиотеки, инсталации. Благодарение на това миграцията между сървъри например се извършва изключително бързо. Единственото, което местите, е контейнера и спестявате времето за настройване на работна среда всеки път .
  • изолация на приложението – всяко приложение е изолирано в отделен контейнер за максимална сигурност и не се влияе от останалите приложения на същия хостинг.

Тествайте docker напълно безплатно! Пишете ни на docker@icn.bg или пуснете вашата заявка директно през my.icn.bg тук.

 


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Какво е Google AdWords и какви са предимствата на онлайн рекламата?

GoogleAds-300-262През последното деситилетие бизнесът засили своето присъствие в Мрежата и вече почти няма българска компания, която да не представя своите продукти и услуги в интернет пространството. Става все по-удобно да се рекламира онлайн и с малко бюджет да достигате хиляди потребители ежедневно. Google AdWords прави задачата още по-лесна и ви позволява да таргетирате правилните хора и да […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Инфографика: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

asdВсички обичаме детайлни и информативни инфографики, а тази направена от Skilled.co е точно такава. Сравнението между най-популярните CMS платформи – WordPress, Joomla и Drupal ще ви помогне да изберете най-подходящата платформа за новия ви уебсайт. Критериите за сравнение са характеристики като сигурност, време за инсталация, функционалности, теми и плъгини и нужни умения за използването им.


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →