WordPress версия 4.6 е тук!

  by    0   0

Новият WordPress 4.6 пристигна с поредната порция джаз музика. Кръстена на саксофониста Pepper Adams, новата версия обещава да ни „помогне да се фокусираме върху важното, докато се чувстваме у дома”. Ъпдейтът е готов за инсталация в админ панела ви, а с него вие получавате няколко полезни обновления и ъпдейти, които ще повишат производителността и ще ви улеснят.

native-fontsСобствен шрифт

Първата разлика след ъпдейт на версията, която ще забележите е промяна на шрифта в админ панела си. На първо време тази промяна изглежда чисто козметична, но всъщност от сега нататък WordPress ще се възползва от шрифтовете, които вече имате на вашето устройство и браузър. По този начин навигирането в админ панела  ще става по-бързо, с по-малко време за зареждане. Това е и причината, поради която WordPress ще изглежда по различен начин, на различни устройства.

 

По-бързи ъпдейти

С подобрения начин на ъпдейт и инсталация, вече няма да е нужно препращането към екран, на който се вижда процеса на инсталация и няма да се налага да чакаме обновяването на тема или плъгин. Модернизираният ъпдейт ще ни остави на същата страница и случвайки се на момента, ще ни спести време.

 

inline-link-checkerОбновления в редактора

В полето за писане също са направени полезни обновления. От сега нататък функцията за автоматичен запис е по-интуитивна и черновите ще се запазват на браузъра. Това е ъпдейт, с който е подобрено възстановяването на съдържание в случай на инцидент.  Друга промяна е във визуалния редактор, когато използвате инструмента за вмъкване на връзка. Вече WordPress автоматично ще засича неработещи линкове и те ще излизат в червено. По този начин ще можете да промените линка преди да сте го публикували. Важно е да се отчете, че URL-линковете се засичат като грешни, само ако са написани в инструмента за вмъкване на връзка. Ако адрес бъде поставен сред текста, WordPress няма да го провери.

 

Променен импорт екран

Последната по-мащабна промяна е в страницата за импортиране на съдържание от други платформи в WordPress. Създателите на ъпдейта са се погрижили да улеснят този процес за своите потребители, като ни предлагат няколко полезни плъгина, с които ще можем да импортираме от Blogger, Blogroll, Tumblr и други. Разширенията се инсталират за секунди и могат да бъдат вкарани в употреба веднага.

 

Други подобрения

  • съвети за теглене на ресурси от браузъра
  • оптимизация на заявките
  • разширена поддръжка на Мета регистрацията
  • още повече преводи и езикови пакети за плъгини и теми
  • още по-бърз мултисайт

Напомняме ви, че от мерки за сигурност, е препоръчително преди да продължите към инсталацията, да направите бекъп на своя сайт. Екипът на ICN.bg беше зарадван след като месецът ни посветен на WordPress беше украсен с нова версия. Макар и без значителни промени, 4.6 добави няколко малки, но важни новости, които ще подобрят работата в платформата. Следващия ъпдейт се очаква до края на годината, а ние от ICN.bg нямаме търпение да видим какво ще предложи WordPress 4.7.

 


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Какво е Google AdWords и какви са предимствата на онлайн рекламата?

GoogleAds-300-262През последното деситилетие бизнесът засили своето присъствие в Мрежата и вече почти няма българска компания, която да не представя своите продукти и услуги в интернет пространството. Става все по-удобно да се рекламира онлайн и с малко бюджет да достигате хиляди потребители ежедневно. Google AdWords прави задачата още по-лесна и ви позволява да таргетирате правилните хора и да […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Инфографика: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

asdВсички обичаме детайлни и информативни инфографики, а тази направена от Skilled.co е точно такава. Сравнението между най-популярните CMS платформи – WordPress, Joomla и Drupal ще ви помогне да изберете най-подходящата платформа за новия ви уебсайт. Критериите за сравнение са характеристики като сигурност, време за инсталация, функционалности, теми и плъгини и нужни умения за използването им.


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →