Най-висок клас CISCO UCS блейд сървъри за клиентите, които го заслужават

  by    0   0

През месец Октомври 2013 година в Словения, ICN.Bg и системния интегратор Paraflow бяха отличени от световния лидер в областта на мрежовите и комуникационни решения Сиско Системс с наградата Business Acceleration/Бизнес ускорение по проект на ICN.Bg за внедряване на CISCO UCS сървърно оборудване.

ICN.Bg е единственият хостинг доставчик в България, който може да предложи на клиентите си този вид оборудване. Уникалното оборудване, с което ICN.Bg разполага, дава възможност на нейните клиенти да разполагат с практически непрекъсваема услуга с неограничен ресурс подсигурен от най-висок клас CISCO UCS блейд сървъри.

cisco-ucs-direct-attached-storage

Какво получава всеки потребител на ICN.Bg с новите CISCO UCS блейд сървъри?

– Увеличена скорост на новите дисковите масиви, които могат да използват нашите клиенти, посредством добавянето на SSD Cashing към EMC VNX сторидж масивите.

– Добавени допълнителни Fiber Channel връзки между централизираните масиви и cloud инфраструктурата, с което увеличихме средно 8-10 пъти скоростта на писане и четене върху масива.

– Нови по-бързи процесори, с което предоставяме по-голяма сървърна мощ за всеки Cloud сървър.

– Добавени 8х10G връзки за вътрешна комуникация между cloud сървърната платформа (или общо 480G вътрешна комуникация), което дава изключително скорост на връзката между отделните cloud сървъри.

На този етап в България ICN.Bg е единственият хостинг доставчик, който може да предложи това на клиентите си.

Внедрената Cisco UCS архитектура подсигурява нуждите на клиенти, изискващи критични бизнес приложения, доставени като облачни услуги. Благодарение на възможностите на CISCO UCS сървърното оборудване и тясната му интеграция с платформата за провизиране и управление на услуги на ICN.Bg, клиентите имат достъп до огромен ресурс, наличен за тях по всяко време, сериозни мощности достъпни на момента и интелигентно управление, което позволява на по-широк сегмент от потребители да се възползват от неогрничените възможности на сложните облачни инфраструктури.

Какво оборудване ICN.BG внедри за вас?

ucs1Оборудването представлява най-висок клас CISCO UCS блейд сървъри, за инсталиране на виртуални среди, клъстери и уеб хостинг. Инфраструктурата се състои от сървърна ферма CISCO UCS 5100 Blade System, към която е свързан споделен дисков масив EMC VNX Block Storagе. Сървърната ферма към момента притежава 1256 ядра или общ обем от 3014.4 Gzh процесорна мощ и 4752GB RAM. В допълнение за инсталация на хипервайзори във виртуални клъстери са включени 60 блейд сървъра CISCO UCS B200M3 Blade Servers for virtualization. Управлението на така конфигурираната сървърна ферма се извършва посредством 2 комуникационни управляващи модули от типа CISCO UCS 6248UP Fabric Interconnect с капаците от 960gbps всеки.

Като споделен дисков масив инсталацията използва EMC VNX Block Storage, свързан директно към комуникационните управляващи EMC_VNX_UK_Priceмодули на сървърната ферма CISCO UCS FI6248UP. Високонадеждният дисков масив от модулен тип притежава напълно резервирани Active/Active контролери и преодставя  над 70TB RAID10 високо производителен  Block storagе. Изключителната производителност е гарантирана благодарение  на SSD  FAST Cache, както и от 4 х 8Gbps FC връзки към всеки контролер.

Благодарение на високата ни иновационна и технологична ориентираност, придобихме оборудване, което дава множество възможности на всички наши клиенти. Първата цел, която вече постигнахме е подобряване на качеството на услугите, които предлагаме за крайните ни потребители, както и предлагане на отлично качество на обслужване, посредством имплементиране на гъвкави софтуерни системи. Подсигурихме досегашната инфраструктура, в резултат на което гарантираме на клиентите си пълна непрекъсваемост на свързаността на услугите и най-високо качество. Разширихме значително сървърното пространство за архивиране на копията на клиентските услуги, както и увеличихме капацитета и мощността на сървърите, които обслужват клиентите.

Посредтсвом съчетание на уникалното CISCO UCS оборудване и know-how, което сме натрупали през 10-те години на хостинг пазара, имаме възможността да ви предложим високопродуктивна хостинг услуга, подплатена с качествено оборудване, компетентна поддръжка и професионализъм!

 


Подобни публикации

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →

Въпроси и отговори относно заявяването и регистрацията на домейни с разширение .БГ

imenabgВ тази статия ще отговорим на най-важните въпроси отнасящи се за заявяването и регистрацията на домейн имена на български език с новото домейн разширение .БГ. Към момента ICN.Bg не е акредитиран регистратор на домейн имена в тази област, тъй като тази възможност не ни е предоставена от официалния регистър Имена.Бг, който обслужва това домейн разширение. […]


Прочети повече →

Важни акценти относно новите български домейн имена .БГ

imenabgОт днес вече можете да заявите домейн на български език с разширение .БГ! Това стана ясно днес на пресконференция на новия регистър Имена.Бг АД. В официалното си обръщение стана ясно, че новите домейн имена влизат в така наречения “Sunrise” период. Ще се опитаме да отговорим на вашите въпроси свързани с новото домейн разширение .БГ, като […]


Прочети повече →