Какво постигна ICN.Bg през 2014 г.

  by    0   0

Емоции, постигнати цели и много успехи – ето така премина 2014 г. за екипа на ICN.Bg. Това бе годината, в която станахме на 10 години. Когато започнахме бяхме млади, луди и смели, не се страхувахме да рискуваме, защото вярвахме в иновативността и добрата услуга. И така вече 10 г.! В края на 2014г. обръщаме поглед назад, за да си припомним хубавите моменти и успехите и да ви загатнем какво ни очаква през новата 2015г.

blog-image-icn-noc-cpanel

Макар януари да беше студен и снеговит, наградите заваляха още от самото начало на годината и стоплиха сърцата ни. Получихме признание от cPanel – най-разпространеният панел за управление на уеб хостинг акаунти. Влязохме в топ 6 на cPanel за надежден и качествен хостинг доставчик в света.

blog-image-icann-gtldБлагодарение на неуморния ни труд и стремежа ни към съвършенство, България стана една от 12-те точки в света, поддържащи инфраструктурата на новите gTld домейни. ICN.Bg успя да покрие стриктните изисквания на световния регулатор ICANN с перфектно издържаната си инфраструктура и високото ниво на сигурност. Така се наредихме редом до световните IT гиганти VeriSign, Afilias, Key-Systems.

blog-image-ssd-hddНо сякаш ни липсваше още нещо… или по-скоро ни се искаше да сме по-бързи от всякога! В началото на 2014г. ICN.Bg приключи процеса на поетапно обновяване на сървърните шасита, обезпечаващи услугата Споделен хостинг. Повишихме значително изчислителната мощ, залагайки на допълнителни SSD дискови масиви, които да ускорят продуктивността на вашите уеб приложения и бази данни.

През 2014г. стартирахме и една от най-интересните си инициативи –  ICN-Universityкурсове по системна администрация,  lifestyle sys admin обучения и workshop-ове, които ще дадат на всеки желаещ един успешен старт на кариерата като системен администратор. Виновникът беше Боби – нашият главен системен администратор. Записаха се млади, амбициозни хора с желание да се развивават в света на системната администрация. Те придобиха знания в областта на Unix базирани ОС, Линукс администрация, управление на Cloud и софтуерен мениджмънт.

CSB-9001-2008-colorМарт месец беше един от най-значимите – тогава се сдобихме с международен сертификат за контрол на качеството ISO9001:2008. Получихме заслужено признание, което потвърждава способността ни да предоставяме хостинг услуга в съответствие с изискванията на нашите клиенти и международните стандарти.

Благодарение на нашия know-how и експертиза, бяхме избрани да обезпечим технически и проекти от общонационално значение. ICN.BG подсигури видео стрийма за пресконференцията на Eвроизбори 2014.

newsПрез годината пътувахме много, за да сме в крак с технологичните новости и да сключим партньорства, с които да ви предоставим още по-добра услуга. Посетихме международни конференции като Word Hosting Days и HostingCon 2014.

Подкрепихме и множество събития и инициативи – NASA Space Apps Challenge, Националното състезание по уеб разработване WEBLOZ 2014, Десето национално състезание по компютърни мрежи 2014 г., StartUp Weekend Varna, 9 Academy, Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“  и др. Продължихме да развиваме и инициативата BgSchool, която има за цел да насърчи българското образование.

blog-cPanelUniПостижения имаше не само за компанията като цялf, а и за нашите Friendly Geek колеги. Всеки наш FriendlyGeek вече е сертифициран от cPanel University. Горди и щастливи от постиженията на нашите колеги, ние от ICN.Bg гарантираме висок стандарт и най-добро обслужване на клиентите ни. И това не беше всичко….

Нашите Friendly Geeks колеги продължиха да подготвят интересни теми за вас. В блога ви дадохме отговор на въпроси като: „Защо сайта ми работи бавно“, „Може ли Black Friday да се превърне в черен ден за вашия уеб сайт“, „VOIP/PBX телефония – атрактивна ли е тя за бизнеса“ и още много други отговори.

cmailpro-cpanel-imgГодината беше изключително успешна и за най-новата ни услуга –  cMailPro – Unified Communications Solution. Стотици потребители вече откриха ползите на обединените комуникации, а ние от своя страна им предложихме ексклузивна сигурност и телефония, интегрирана в услугата.

И защото ICN.Bg цени своите лоялни клиенти ви зарадвахме с множество промоции. Благодарим ви, че се доверихте на най-голямата хостинг компания в България – ICN.Bg!

В края на годината ще загатнем за най-новото и уникално оборудване, с която се сдобихме. ICN.Bg e горд собственик на ново мрежово оборудване. Подсигуряваме свързаността си посредством няколко независими връзки по 10GBPS към група от доставчици на свързаност – Interoute, Telehouse, Level 3. Към момента сме осигурили възможност за поддържане на четворно над използвамия към момента трафик. Всички трасета са напълно резервирани, както и оборудването. Повече за новото ни оборудване ще ви представим съвсем скоро, а внедряването му е част от дългосрочната ни стратегия за предоставяне на клиентите ни най-качественото и мощно сървърно оборудване. Мрежовото оборудване е следващата стъпка след големия деплоймънт на CISCO UCS оборудване, за което спечелихме наградата CISCO Business Acceleration през 2013г.

icn-10years-728x90


Подобни публикации

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →

Въпроси и отговори относно заявяването и регистрацията на домейни с разширение .БГ

imenabgВ тази статия ще отговорим на най-важните въпроси отнасящи се за заявяването и регистрацията на домейн имена на български език с новото домейн разширение .БГ. Към момента ICN.Bg не е акредитиран регистратор на домейн имена в тази област, тъй като тази възможност не ни е предоставена от официалния регистър Имена.Бг, който обслужва това домейн разширение. […]


Прочети повече →