ICN.Bg с втори дата център в България!

  by    0   0

 

Ние знаем колко важно е за вас онлайн присъствието и непрекъсваемостта на вашите услуги онлайн. Искаме да ви представим нашия втори дата център от клас Tier 3 в град Монтана. В него можете да разположите своите онлайн проекти, да запазите отдалечено бекъп копие на платформите си или да бъде изградено за вас персонализирано Disaster Recovery решение, с което да подсигурите своите системи. Повече за новата точка на присъствие на най-технологичната хостинг компания в България ICN.Bg прочетете по-долу!

През последните месеци Telepoint  изградиха втори неутрален център за колокация в град Монтана, който е поредната стъпка в развитието на иновативната българска компания и доказва, че страната ни се превръща в още по-атрактивна дестинация за управление на локален и международен бизнес.

Град Монтана не за първи път се доказва като развиващ се технологичен център в България и в бъдеще има възможността да се превърне в един от най-значимите IT hub-ове на Балканския полуостров. Именно затова от хостинг компания ICN.Bg избрахме да разположим нашия втори Support център в Монтана още през 2015г. По този начин ние подсигурихме по-добро обслужване на нашите клиенти и дадохме още по-голяма гаранция за непрекъсваемостта на процесите.

За изграждането на втората локация, където нашите клиенти могат да разположат своите проекти в България, избрахме отново нашия доверен партньор Telepoint. В техния колокационен център в Монтана разположихме новата ни инфраструктура и изградихме Disaster recovery архитектура за нашите клиенти. За целта използваме директна оптична свързаност между двете локации, подсигуряваме непрекъсваемост на услугата и отговаряме на всички международни стандарти и добри практики.

Disaster recovery технологията не е новост за България, но не се използва често при подсигуряване на онлайн присъствието на малкия и среден бизнес. Но за развитите страни DR решенията са задължителна част от IT стратегията на всяка компания. ICN.Bg предлага от години такава услуга за своите клиенти, но с отварянето на нашия втори дата център, имаме възможността да подготвим още по-бързо и ефективно отдалечена DR инфраструктура за всеки бизнес с различни хостинг изисквания и нужда от персонализация.

ICN.Bg е единственият хостинг доставчик, който предлага две точки на присъствие в България, в колокационни центрове, работещи с последно поколение технологии и със сървърно оборудване спрямо международните стандарти за качество и сигурност. През последните две години направихме множество инфраструктурни подобрения и промени – подменихме изцяло мрежовите компоненти, внедрихме enterprise клас DDoS защита, IPv6 и до няколко месеца всички наши клиенти на Споделен хостинг ще преминат на новото тройно подсигурено NVMe SSD сървърно оборудване.

Дата центъра в Монтана също е от клас Tier 3 (N+1), който се подсигурява от 3 отделни интернет доставчика и дава гаранция за самостоятелна работа на целия дата център дори без достъп до националната електрическа мрежа.

През 2017 година можем да се похвалим и с това, че получихме ISO сертификат 27001:2013 ( Системи за управление на сигурността на информацията), с който доказахме високата степен на сигурността, както на собствената си информация, така и на тази на нашите клиенти.

Подготвяме още технологични новости, с които в скоро време ще изненадаме нашите клиенти!


Подобни публикации

cMailPro завладява нови международни пазари!

cMailPro-Mauritius-SriLanka-300-262След успешното внедряване на cMailPro и изграждане на мощен динамичен клъстер в най-големия телеком в Судан – Судател, професионалната бизнес имейл услуга отново затвърди своите позиции на международната IT сцена с два нови проекта. Това е поредната стъпка от световната експанзия на уникалния по рода си български IT продукт и свидетелства за развитие на телокомуникационните компании […]


Прочети повече →

Нови „джаджи“ в WordPress 4.8

wordpress-logo-stacked-rgbПоследният ъпдейт на любимата CMS платформа WordPress зарадва феновете си с промени, които обещават да направят презентирането на бранда ви по-лесно. Главният бонус, който идва с новия ъпдейт са джаджите (widgets) за изображение, видео, аудио и текст – това е една дългоочаквана екстра за подобряването на страничната лента. Повече за този и останалите ъпдейти във […]


Прочети повече →

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →