ICN.Bg става част от OnApp Federation – най-големия публичен облак в света вече е в България

  by    0   0

Най-големият хостинг доставчик в България ще даде възможност на бизнеса да се възползва от мощната cloud технология и да провизира облачни инфраструктури в над 43 държави

OnApp – най-големият публичен клауд в света и най-широко използваната платформа за управление на облачни технологии оповести, че ICN.Bg вече е част от OnApp Federation. Като член на престижното общество, компанията ще има възможност да предостави на клиентите си достъп до над 117 клауд и CDN локации в 113 града и 43 държави. От друга страна членството на ICN.Bg във федерацията ще позволи на иноватора в облачните технологии на българския пазар да предложи своята собствена Tier III инфраструктура на доставчици и клиенти от цял свят.

ICN.Bg бе първият хостинг доставчик, който пусна клауд технологията на локалния пазар и в момента отново е първа със своята глобална експанзия посредством OnApp Federation.

Достъп до OnApp Federation означава, че бизнесът на национално ниво ще може посредством ICN.Bg да хоства своите онлайн решения, BI, CRM, SaaS и PaaS, възползвайки се от глобалния пазар на клауд, ниска латентност, висока производителност и най-важното – 24/7 професионална поддръжка на своя език. Особено предимство ще се даде на компании, чийто основно притеснение е сигурността на данните и техния суверенитет.

Какво е OnApp Federation?

OnApp Federation е революционен начин на предлагане на клауд услуги. Федерацията е обединение на клауд доставчици от целия свят, които създават заедно изключително мощна и неограничена по възможности виртуална инфраструктура от която могат да се възползват клиенти ит цял свят. Или казано с няколко думи клиентите на ICN.Bg, ще могат да закупят клауд от още 43 локации, а ICN.Bg ще хостне услугите на нови клиенти от 43 страни.

onapp-federation-infographic-title-icn-logo

Факт: ОnApp Federation предлага повече локации за активиране на публични клауд услуги от Amazon и Microsoft взети заедно.

 

julian-readyЮлиян Бориславов – управител на ICN.Bg за приобщаването на компанията към OnApp Federation

“От както стартирахме управлението на нашата CISCO UCS виртуална инфраструктура забелязахме стабилен ръст в потреблението на този тип услуга. Това се дължеше на леснотата на управление на услугата, скалируемостта и гъвкавостта на облачаната технология. Компанията ни инвестира много в популяризиране на облака и превръщането му в достъпна технология и приложима в бизнеса. ОnApp федерацията е една нова възможност за нас да представим услугите си на външни пазари и да се възползваме от необятното търсене на този тип технология. От друга страна, това ни дава и огромното конкурентно предимство да предложим на клиентите си чувствителни към латентност и локационна базираност. Всички знаем, че българският пазар е тесен за размаха на бизнеса и неговите цели и все повече компании работят предимно с чуждестранни контрагенти. Ние искаме да дадем именно на тези иноватори възможност да достигнат нови пазари и технолгии, като същевременно използват изцяло наши услуги. Повече стойност за нашите клиенти, надеждност и качество!

OnApp Federation стартира през 2012 като глобална CDN мрежа, а през 2015г. обяви и първите си клауд локации. Днес и България е част от това елитно общество на най-добрите клауд доставчици в света. Отново ICN.Bg – първи в България!


Подобни публикации

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Иновативен и различен уикенд с HackVratsa 2017!

hackvratsa-blog-300-262От 21 до 23 април за втори път ще се проведе единственото по рода си събитие в Северозападна България HackVratsa. Град Враца отново има удоволствието да е домакин на това отборно състезание, което от ICN.Bg отново подкрепяме. По време на него участниците ще трябва да създадат и реално да разработят софтуерен продукт. Най-добрите решения ще бъдат […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →