Google Panda и Споделен Хостинг от ICN.Bg

  by    0   0

Google Panda e един от ранкинг филтрите на Google, който открива страници с ниско качество на съдържанието и се грижи те да бъдат по-ниско класирани в резултатите при търсене в сравнение с тези, които доставят на потребителите качествено и релевантно съдържание. Panda e и един от най-неразбраните филтри от страна на потребителите, което води до множество Panda наказания за сайтовете. Как да ги избегнем?

Съдържание! Качествено съдържание! Съдържание! Качествено съдържание…. и 10 пъти да го напишем пак ще е малко! Просто се фокусирайте върху създаване на качествено и релевантно за вашата аудитория съдържание. И спазвайте нашите съвети за избягване на Google Panda наказание.

 

panda1.Поставете фокус върху читателите

SEO е важен фактор за добро класиране на сайта ни онлайн. Въпреки него обаче, първата мисъл, която трябва да ни води създавайки съдържание е преживяването на потребителя. Фокусирано върху потребителя съдържание и предоставяне на ценна и авторска информация с не прекалено много ключови думи ще ви помогне много повече в оптимизацията на сайта. Още повече ще ви даде предимството да изградите трайна връзка с потребителите си и да задържите вниманието и интереса им.

 

panda

2. Подобрете съдържанието с ниско качество

Google непрекъснато ъпдейтва алгоритмите си, за да предостави максимално добро преживяване на потребителите онлайн. Едно нещо обаче остава константа – качественото съдържание никога няма да слезе от първото място на фактор за позициониране.

Ако вашия сайт има секции или страници със старо съдържание, което не е добре написано или не е качествено, сега е момента да го ъпдейтнете спрямо последните стандарти на Google. Това включва не само текст, но и лоши или невалидни линкове, прекалено висок keyword density, страници или блог постове с малко текст.

Ако все пак сте решили да оптимизирате определни страници за определени ключови думи, ви съветваме да го правите внимателно, за да не постигнете обратния ефект, а именно Google наказание.

 

panda

3. Премахнете дублиращо съдържание

Ако сайтът ви има страници с дублиращо съдържание имате няколко опции, с които да решите този казус.

  • Използвайте 301 редирект, за да покажете на Google коя е оригиналната страница.
  • Изтрийте изцяло повтарящото се съдържание.
  • Пренапишете съдържанието, за да се различава от това, с което се повтаря.

 

panda

4. Фокусирайте се върху преживяването на потребителя на вашия сайт.

Чисто и целево съдържание и дизайн, без излишно губене на време и без нерелевантна информация. Това е формулата за успех! Изчистете излишните елементи от сайта, въздъражайте се от прекалено много рекламни позиции, които натоварват посетителя, огледайте линовете, оправете счупените такива. Малки стъпки, които ще ви изкачват стъпка по стъпка в класирането.

 

panda

5. Подобрете скоростта на сайта си.

Както не веднъж сме казвали, никой потребител няма търпението да чака повече от 3 секунди, за да се зареди желаната от него страница. По същата причина Google класира и по-ниско сайтове, които се зареждат бавно.

Използвайте хостинг от ICN.Bg, за да оптимизирате сайта си и да се зарежда той максимално бързо. Хостинг компания ICN.Bg се грижи да предостави максимално бързодействие на всички потребители на споделен хостинг. Подсигуряваме го посредством последно поколение сървърно оборудване, качествено мрежово оборудване, постоянен мониторинг на сървърите. В допълнение всички потребители могат да се възползват от изключително бързи SSD дискове, на които да разположат своите бази данни. На всички сървъри за споделен хостинг на ICN.Bg са налични последни версии на желаните от вас скриптови езици и най-популярните CMS системи. Поддържана е последната изключително бърза версия на PHP7.

А съвсем скоро очаквайте и HTTP2!

Rankbrain-300-262-1

Повече за SEO и Google алгоритмите можете да видите в статията: RankBrain! Как колибрито на Google започна да мисли


Подобни публикации

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache – статистика и тестове

ActiveCache-300-262Статистиката ни показва, че вече голяма част от нашите клиенти са активирали ActiveCache – инструмента, който предостави бързина на сайта ви и помогна за ефективното използване на хостинг ресурсите. Производителността на тези уебсайтове се повиши благодарение на кеширащите системи, който се активират с помощта на ActiveCache – Redis и Memcached. В тази статия ще ви […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Кои са видовете хостинг?

web-hosting-types-300-262 (1)Всички сайтове, които посещавате, независимо дали Facebook, онлайн магазин, блог или пък имейл доставчика ви, използват хостинг. Хостингът е една от тези сфери, в които човек лесно може да се „изгуби“, ако няма правилната „карта“. За да ви ориентираме в множеството различни услуги, сме ви подготвили полезна статия, която ще ви въведе в спецификите на […]


Прочети повече →