Google Panda и Споделен Хостинг от ICN.Bg

  by    0   0

Google Panda e един от ранкинг филтрите на Google, който открива страници с ниско качество на съдържанието и се грижи те да бъдат по-ниско класирани в резултатите при търсене в сравнение с тези, които доставят на потребителите качествено и релевантно съдържание. Panda e и един от най-неразбраните филтри от страна на потребителите, което води до множество Panda наказания за сайтовете. Как да ги избегнем?

Съдържание! Качествено съдържание! Съдържание! Качествено съдържание…. и 10 пъти да го напишем пак ще е малко! Просто се фокусирайте върху създаване на качествено и релевантно за вашата аудитория съдържание. И спазвайте нашите съвети за избягване на Google Panda наказание.

 

panda1.Поставете фокус върху читателите

SEO е важен фактор за добро класиране на сайта ни онлайн. Въпреки него обаче, първата мисъл, която трябва да ни води създавайки съдържание е преживяването на потребителя. Фокусирано върху потребителя съдържание и предоставяне на ценна и авторска информация с не прекалено много ключови думи ще ви помогне много повече в оптимизацията на сайта. Още повече ще ви даде предимството да изградите трайна връзка с потребителите си и да задържите вниманието и интереса им.

 

panda

2. Подобрете съдържанието с ниско качество

Google непрекъснато ъпдейтва алгоритмите си, за да предостави максимално добро преживяване на потребителите онлайн. Едно нещо обаче остава константа – качественото съдържание никога няма да слезе от първото място на фактор за позициониране.

Ако вашия сайт има секции или страници със старо съдържание, което не е добре написано или не е качествено, сега е момента да го ъпдейтнете спрямо последните стандарти на Google. Това включва не само текст, но и лоши или невалидни линкове, прекалено висок keyword density, страници или блог постове с малко текст.

Ако все пак сте решили да оптимизирате определни страници за определени ключови думи, ви съветваме да го правите внимателно, за да не постигнете обратния ефект, а именно Google наказание.

 

panda

3. Премахнете дублиращо съдържание

Ако сайтът ви има страници с дублиращо съдържание имате няколко опции, с които да решите този казус.

  • Използвайте 301 редирект, за да покажете на Google коя е оригиналната страница.
  • Изтрийте изцяло повтарящото се съдържание.
  • Пренапишете съдържанието, за да се различава от това, с което се повтаря.

 

panda

4. Фокусирайте се върху преживяването на потребителя на вашия сайт.

Чисто и целево съдържание и дизайн, без излишно губене на време и без нерелевантна информация. Това е формулата за успех! Изчистете излишните елементи от сайта, въздъражайте се от прекалено много рекламни позиции, които натоварват посетителя, огледайте линовете, оправете счупените такива. Малки стъпки, които ще ви изкачват стъпка по стъпка в класирането.

 

panda

5. Подобрете скоростта на сайта си.

Както не веднъж сме казвали, никой потребител няма търпението да чака повече от 3 секунди, за да се зареди желаната от него страница. По същата причина Google класира и по-ниско сайтове, които се зареждат бавно.

Използвайте хостинг от ICN.Bg, за да оптимизирате сайта си и да се зарежда той максимално бързо. Хостинг компания ICN.Bg се грижи да предостави максимално бързодействие на всички потребители на споделен хостинг. Подсигуряваме го посредством последно поколение сървърно оборудване, качествено мрежово оборудване, постоянен мониторинг на сървърите. В допълнение всички потребители могат да се възползват от изключително бързи SSD дискове, на които да разположат своите бази данни. На всички сървъри за споделен хостинг на ICN.Bg са налични последни версии на желаните от вас скриптови езици и най-популярните CMS системи. Поддържана е последната изключително бърза версия на PHP7.

А съвсем скоро очаквайте и HTTP2!

Rankbrain-300-262-1

Повече за SEO и Google алгоритмите можете да видите в статията: RankBrain! Как колибрито на Google започна да мисли


Подобни публикации

cMailPro завладява нови международни пазари!

cMailPro-Mauritius-SriLanka-300-262След успешното внедряване на cMailPro и изграждане на мощен динамичен клъстер в най-големия телеком в Судан – Судател, професионалната бизнес имейл услуга отново затвърди своите позиции на международната IT сцена с два нови проекта. Това е поредната стъпка от световната експанзия на уникалния по рода си български IT продукт и свидетелства за развитие на телокомуникационните компании […]


Прочети повече →

Каква е разликата между уеб мейл и имейл клиент?

mail-web-client-300-262В днешно време благодарение на Интернет можем да изпратим имейл от една точка на света до друга само с един клик и то за секунди. Писането и четенето на имейли е неразделна част от нашето ежедневие и съществуват много устройства, които можем да използваме за тази цел – настолни компютри, лаптопи, таблети, мобилни телефони. Освен […]


Прочети повече →

Нови „джаджи“ в WordPress 4.8

wordpress-logo-stacked-rgbПоследният ъпдейт на любимата CMS платформа WordPress зарадва феновете си с промени, които обещават да направят презентирането на бранда ви по-лесно. Главният бонус, който идва с новия ъпдейт са джаджите (widgets) за изображение, видео, аудио и текст – това е една дългоочаквана екстра за подобряването на страничната лента. Повече за този и останалите ъпдейти във […]


Прочети повече →

Най-добрите плъгини в WordPress – Част 1

wp-plugins-300-262-02Плъгините в WordPress са една честа тема за разговор от феновете на платформата. Кои да добавим? Кои ще са полезни за целта на уебсайта ни? Има ли плъгин, който може да реши наш конкретен проблем? В тази поредица от статии ще разгледаме едни от най-полезните WordPress плъгини, които могат да са от изключително значение за […]


Прочети повече →

ICN.Bg с втори дата център в България!

montana-telepoint-300-262-02  Ние знаем колко важно е за вас онлайн присъствието и непрекъсваемостта на вашите услуги онлайн. Искаме да ви представим нашия втори дата център от клас Tier 3 в град Монтана. В него можете да разположите своите онлайн проекти, да запазите отдалечено бекъп копие на платформите си или да бъде изградено за вас персонализирано Disaster […]


Прочети повече →