Google Panda и Споделен Хостинг от ICN.Bg

  by    0   0

Google Panda e един от ранкинг филтрите на Google, който открива страници с ниско качество на съдържанието и се грижи те да бъдат по-ниско класирани в резултатите при търсене в сравнение с тези, които доставят на потребителите качествено и релевантно съдържание. Panda e и един от най-неразбраните филтри от страна на потребителите, което води до множество Panda наказания за сайтовете. Как да ги избегнем?

Съдържание! Качествено съдържание! Съдържание! Качествено съдържание…. и 10 пъти да го напишем пак ще е малко! Просто се фокусирайте върху създаване на качествено и релевантно за вашата аудитория съдържание. И спазвайте нашите съвети за избягване на Google Panda наказание.

 

panda1.Поставете фокус върху читателите

SEO е важен фактор за добро класиране на сайта ни онлайн. Въпреки него обаче, първата мисъл, която трябва да ни води създавайки съдържание е преживяването на потребителя. Фокусирано върху потребителя съдържание и предоставяне на ценна и авторска информация с не прекалено много ключови думи ще ви помогне много повече в оптимизацията на сайта. Още повече ще ви даде предимството да изградите трайна връзка с потребителите си и да задържите вниманието и интереса им.

 

panda

2. Подобрете съдържанието с ниско качество

Google непрекъснато ъпдейтва алгоритмите си, за да предостави максимално добро преживяване на потребителите онлайн. Едно нещо обаче остава константа – качественото съдържание никога няма да слезе от първото място на фактор за позициониране.

Ако вашия сайт има секции или страници със старо съдържание, което не е добре написано или не е качествено, сега е момента да го ъпдейтнете спрямо последните стандарти на Google. Това включва не само текст, но и лоши или невалидни линкове, прекалено висок keyword density, страници или блог постове с малко текст.

Ако все пак сте решили да оптимизирате определни страници за определени ключови думи, ви съветваме да го правите внимателно, за да не постигнете обратния ефект, а именно Google наказание.

 

panda

3. Премахнете дублиращо съдържание

Ако сайтът ви има страници с дублиращо съдържание имате няколко опции, с които да решите този казус.

  • Използвайте 301 редирект, за да покажете на Google коя е оригиналната страница.
  • Изтрийте изцяло повтарящото се съдържание.
  • Пренапишете съдържанието, за да се различава от това, с което се повтаря.

 

panda

4. Фокусирайте се върху преживяването на потребителя на вашия сайт.

Чисто и целево съдържание и дизайн, без излишно губене на време и без нерелевантна информация. Това е формулата за успех! Изчистете излишните елементи от сайта, въздъражайте се от прекалено много рекламни позиции, които натоварват посетителя, огледайте линовете, оправете счупените такива. Малки стъпки, които ще ви изкачват стъпка по стъпка в класирането.

 

panda

5. Подобрете скоростта на сайта си.

Както не веднъж сме казвали, никой потребител няма търпението да чака повече от 3 секунди, за да се зареди желаната от него страница. По същата причина Google класира и по-ниско сайтове, които се зареждат бавно.

Използвайте хостинг от ICN.Bg, за да оптимизирате сайта си и да се зарежда той максимално бързо. Хостинг компания ICN.Bg се грижи да предостави максимално бързодействие на всички потребители на споделен хостинг. Подсигуряваме го посредством последно поколение сървърно оборудване, качествено мрежово оборудване, постоянен мониторинг на сървърите. В допълнение всички потребители могат да се възползват от изключително бързи SSD дискове, на които да разположат своите бази данни. На всички сървъри за споделен хостинг на ICN.Bg са налични последни версии на желаните от вас скриптови езици и най-популярните CMS системи. Поддържана е последната изключително бърза версия на PHP7.

А съвсем скоро очаквайте и HTTP2!

Rankbrain-300-262-1

Повече за SEO и Google алгоритмите можете да видите в статията: RankBrain! Как колибрито на Google започна да мисли


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Какво е Google AdWords и какви са предимствата на онлайн рекламата?

GoogleAds-300-262През последното деситилетие бизнесът засили своето присъствие в Мрежата и вече почти няма българска компания, която да не представя своите продукти и услуги в интернет пространството. Става все по-удобно да се рекламира онлайн и с малко бюджет да достигате хиляди потребители ежедневно. Google AdWords прави задачата още по-лесна и ви позволява да таргетирате правилните хора и да […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Инфографика: WordPress vs. Joomla vs. Drupal

asdВсички обичаме детайлни и информативни инфографики, а тази направена от Skilled.co е точно такава. Сравнението между най-популярните CMS платформи – WordPress, Joomla и Drupal ще ви помогне да изберете най-подходящата платформа за новия ви уебсайт. Критериите за сравнение са характеристики като сигурност, време за инсталация, функционалности, теми и плъгини и нужни умения за използването им.


Прочети повече →

Уебинар „Как да си направиш сайт: Първи стъпки“ – Въпроси и отговори

Webinar-First-steps-WP-300-262„Как да си направиш сайт първи: Първи стъпки“ събра на 21.02.2017 г. в платформата на Webinaria.bg уеб ентусиасти и желаещи да стартират своето първо WordPress приключение съвсем сами. Безплатния уебинар, организиран от хостинг компания ICN.Bg с любезното съдействие на нашите партньори и приятели от Webinaria.bg, се води от Любо Николов, който е основател на онлайн […]


Прочети повече →