Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

  by    0   0

SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига надеждно и експресно до своите ползватели. Съвременните иновации в информационните технологии позволяват това да става дори още по-бързо с революционната комуникационна технология NVMe, която от хостинг компания ICN.Bg внедряваме в своите сървърни конфигурации за максимална бързина на дисковите операции на нашите споделени хостинг планове. Научете как да направите сайта си до 25 пъти по-бърз с NVMe SSD и ICN.Bg в нашата статия.

Какво е NVMe?

„NVMe“, „NVM Express“, „Non-Volatile Memory Express“, „NVMHCI“ или сложното „Non-Volatile Memory Host Controller Interface Specification“ са все имена на една и съща технология, която позволява максимална бързина на SSD дисковите операции. NVMe e сравнително нов и много полезен протокол за пренос на данни (стандарт за комуникация), който има за цел да замести старите стандарти SCSI/SAS и SATA. NVMe работи със сървърно SSD оборудване от последно поколение и затова може да се каже, че е естествена стъпка в развитието на всеки онлайн бизнес. В бъдеще все по-често ще чувате за тази технология и тя ще стане стандарт за качествена хостинг услуга.

Как работи NVMe?

При NVME SSD дисковете посредством PCI Express самият SSD диск директно си комуникира с процесора, вместо да се емулира през контролер, както при SAS/SATА.  Обикновено независимо дали говорим за SSD или Традиционни SATA дискове, комуникацията винаги преминава през гореспоменатия SAS/SATA контролер, който не позволява да се извлече максимума от производителността, докато при NVMe технологията това не е нужно. Така се дава възможност да се избегне botleneck на канала за комуникация с процесора. Тази директна комуникация ни дава възможност да предоставим до 5 пъти повече бързина на писане и четене спрямо SSD и до 25 пъти спрямо HDD.

Сравнение между NVMe и SATA

sata-nvme

*Източник: http://info.grcooling.com/nvme-vs-sata-ssd

Важно е да отбележим, че новото поколение SSD дискове имат теоретичната възможност да пренасят данни със скорост от над 6000 MB/Sec, скорост която не може да бъде достигната поради ограниченията на SAS и SATA протоколите. От своя страна HDD дисковете разрешават да се чете и пише с максимална скорост от 200 MB/Sec.

SATA протоколът, който и в момента е най-разпространен и се използва както за HDD, така и за SSD дискове, дава възможност да се пренасят данни с 520 MB/Sec за четене и 475 MB/Sec за писане за SSD. В сравнение с него NVMe протоколът позволява да се преминат ограниченията, които старите протоколи поставяха на SSD дисковете и да се пренася информация с 2600 MB/Sec за четене и 1000 MB/sec за писане. Още по-големи са разликите, когато става въпрос за входни/изходни операции (IOPS) при двата протокола – NVMe и SATA.

По този начин, като направим една бърза справка, SSD дисковете, които използват NVMe протокол за пренос на данни, работят до 5 пъти по-бързо от обикновените SSD дискове и до 25 пъти по-бързо от стандартните HDD дискове.

В този смисъл новият протокол NVMe в комбинация със сървърно SSD оборудване от най-висок клас значително превъзхождат използването на широко разпространените хостинг услуги, които предлагат ограничени възможности за своите потребители.

ICN.Bg с нов висок клас оборудване и NVMe SSD дискове

От хостинг компания ICN.Bg можем да се похвалим с успешното интегриране на новата технология и изцяло ново сървърно оборудване от последно поколение, използващо NVMe SSD дискове  в Споделените хостинг услуги, които предлагаме. След близо година тестове първите мигрирани сървъри са вече факт и очакваме в близките месеци да дадем възможността на все повече наши потребители да се възползват от множеството предимства, които предлага технологията. Съвсем скоро очаквайте и вие да усетите по-добро представяне на вашия сайт с помощта на Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg. Миграцията на всички наши клиенти на споделен хостинг ще стане поетапно, като до няколко месеца услугата Споделен хостинг ще премине изцяло на новите NVMe SSD дискове.

Как да оптимизирате работата на сайта си с ActiveCache

Магическият инструмент ActiveCache от ICN.Bg спестява хостинг ресурси и подобрява бързината на уеб сайта ви. С негова помощ вие ще оптимизирате представянето на сайта си и ще направите потребителското преживяване още по-приятно. Чрез него ще можете да активирате само с няколко клика една от двете кеширащи технологии Memcached или Redis и по този начин. Това ще позволи във времето, в което е записана информацията да се елиминират или намалят заявките към базата данни и така да се спести ресурс, но и най-вече да се подобри бързината на уеб сайта.

Прочетете още:

Какви са последните тенденции в бизнес комуникациите?

Нужен ли е SSL сертификат за сайта ви?


Подобни публикации

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

Стандартен хостинг план – с включена DDoS защита и по-високи параметри

standart-300-262В кибер пространството има десетки български онлайн портали, магазини, новинарски сайтове и много други големи онлайн проекти, чийто бизнес работи по цял свят. Те представляват мощни платформи с множество посещения дневно, които се индексират добре в търсачките и които имат нужда от повече ресурси, за да отговорят на интереса на потребителите си. За тях ние […]


Прочети повече →

Предимства на SSD дисковете – Инфографика

blog-image-ssd-coverSSD (solid-state drive) e поколението дискове, които не съдържат подвижни механични части. Това премахна  закъснението при четене и повиши скоростта на работа.  SSD дисковете дадоха на потребителите моментален достъп до данните, отлична производителност и повишиха бързината за обработка на едновременен брой заявки.


Прочети повече →