Автономна инфраструктура

  by    0   0

Имаме удоволствието да Ви уведомим, че свързаността на ICN.BG вече се обслужва от автономна система, благодарение на която разположихме допълнителни бекъп трасета за международната и локална(BG) свързаност.
Предвижда се до края на годината ICN.BG да има четворна резервираност (в момента е тройна) на свързаността си директно от трите най-големи IP доставчика в Европа, като до края на месец Октомври собственото мрежово оборудване ще бъде утроено, с което се гарантира 100% uptime на мрежата.


ICN.Bg  Автономна системаКато първа стъпка от преминаването към изцяло автономна система се наложи и преминаването към изцяло собствени (RIPE ASSIGNED PI STATUS IP ADDRESSES) IP адреси, независими от upstream доставчиците.
На практика новите IP блокове са изцяло придобити от ICN.Bg, без това да налага замяната им за в бъдеще поради трети доставчици.
Това налага предоставянето на нови IP адреси за услугата, която използвате и премахването на старите клас C мрежи до 30 Октомври 2009г.

В периода 24.10.2009 -25.10.2009 година между 23:00 – 5:00 се ще се проведе планирана профилактика относно горепосочените причини. В определени интервали от време, част от оборудването няма да е достъпно в Интернет.
Не се очакват никакви проблеми след профилактиката, като гарантираме, че няма да има загуба на никаква информация, тъй като профилактиката касае само мрежовото ни оборудване.Предварително благодарим за разбирането. Вашето търпение ще бъде оценено.


Подобни публикации

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн съзтезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →