78% от малките компании ще използват cloud или ще изградят бизнес в него до 2020г.

  by    0   0

Cloud услугите не само стават все по-популярни в малките и средни компании, но и променят природата и начина им на мислене, спрямо последното проучване на Emergent Research и Intuit. Според софтуерната компания Intuit използването на тази технология от малкия и средния бизнес в следващите 6 години ще скочи почти двойно – от 37% сега до 78%. Все още ли се колебаете да използвате Cloud технология? Прочетете повече за предимствата, както и за очакваните пазарни тенденции и отново обмислете решението си!

Облачни статиститики:

  • В опит да ускори въвеждането на Cloud технологията на европейският пазар, Европейската комисия публикува предложение за установяване на общ набор от правила за IT пазара.
  •  До края на 2014 г. компаниите в  САЩ ще изхарчат повече от 13 милиона $ за Cloud технология и хостинг услуги.
  • Общият глобален пазар на облачни технологии се очаква да надхвърли над 158 милиона $ до края на 2014 г. Това е увеличение от 126% спрямо 2011 г.
  • Спрямо проучване на Microsoft, 94% от компаниите са усетили подобрение в сигурността на данните, а 75% са заявили, че достъпа до приложенията се е подобрил, когато използват cloud.

 

Всички тези, породени от  cloud-a трансформации на хостинг пазара и бизнеса, формират четири нови типа малък бизнес:

Plug-In Players – компании, които доставят персонализирани решения, интегрирани с външни продукти или онлайн платформи, разработени от трети компании. Малките компании все повече ще се адаптират към облака, като се възползват от специализирани услуги, които могат да бъдат безпроблемно интегрирани в него. Вместо да губят време, усилия и средства в разработване или закупуване на тежък софтуер, компаниите ще изберат доставчици, които да им предоставят леко и функционално решение на разумна цена и интегрирано в клауда.

Hives – колаборации между малки фирми, с цел обмяна на информация и задоволяване на общи IT нужди. Компаниите ще се ориентират все повече към формиране на виртуални офиси и наемане на служители от различни точки на света. Обединяващото звено ще бъде единната работа в облака.

Head-to-Headers – малки компании, които разработват нови технологии на база облачна платформа и се позиционират в пазарна ниша, в която се конкурират с големите играчи в сегмента. Пример за това е сайта AirBnB, който използвайки cloud технологията, за да даде възможност на множество хора да рекламират своите апартаменти под наем.

Portfoloists – фрийленсъри, използващи предимствата на Cloud технологията за да изградят богато портфолио от услуги в областта. Тези хора имат възможност да изградят стабилен бизнес в облака, откривайки до сега скрити възможности за генериране на печалби.

Чудите се дали да имплементирате cloud? А защо не изградите свой бизнес върху облачните решения?

 


Подобни публикации

cMailPro завладява нови международни пазари!

cMailPro-Mauritius-SriLanka-300-262След успешното внедряване на cMailPro и изграждане на мощен динамичен клъстер в най-големия телеком в Судан – Судател, професионалната бизнес имейл услуга отново затвърди своите позиции на международната IT сцена с два нови проекта. Това е поредната стъпка от световната експанзия на уникалния по рода си български IT продукт и свидетелства за развитие на телокомуникационните компании […]


Прочети повече →

Нови „джаджи“ в WordPress 4.8

wordpress-logo-stacked-rgbПоследният ъпдейт на любимата CMS платформа WordPress зарадва феновете си с промени, които обещават да направят презентирането на бранда ви по-лесно. Главният бонус, който идва с новия ъпдейт са джаджите (widgets) за изображение, видео, аудио и текст – това е една дългоочаквана екстра за подобряването на страничната лента. Повече за този и останалите ъпдейти във […]


Прочети повече →

ICN.Bg с втори дата център в България!

montana-telepoint-300-262-02  Ние знаем колко важно е за вас онлайн присъствието и непрекъсваемостта на вашите услуги онлайн. Искаме да ви представим нашия втори дата център от клас Tier 3 в град Монтана. В него можете да разположите своите онлайн проекти, да запазите отдалечено бекъп копие на платформите си или да бъде изградено за вас персонализирано Disaster […]


Прочети повече →

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →