78% от малките компании ще използват cloud или ще изградят бизнес в него до 2020г.

  by    0   0

Cloud услугите не само стават все по-популярни в малките и средни компании, но и променят природата и начина им на мислене, спрямо последното проучване на Emergent Research и Intuit. Според софтуерната компания Intuit използването на тази технология от малкия и средния бизнес в следващите 6 години ще скочи почти двойно – от 37% сега до 78%. Все още ли се колебаете да използвате Cloud технология? Прочетете повече за предимствата, както и за очакваните пазарни тенденции и отново обмислете решението си!

Облачни статиститики:

  • В опит да ускори въвеждането на Cloud технологията на европейският пазар, Европейската комисия публикува предложение за установяване на общ набор от правила за IT пазара.
  •  До края на 2014 г. компаниите в  САЩ ще изхарчат повече от 13 милиона $ за Cloud технология и хостинг услуги.
  • Общият глобален пазар на облачни технологии се очаква да надхвърли над 158 милиона $ до края на 2014 г. Това е увеличение от 126% спрямо 2011 г.
  • Спрямо проучване на Microsoft, 94% от компаниите са усетили подобрение в сигурността на данните, а 75% са заявили, че достъпа до приложенията се е подобрил, когато използват cloud.

 

Всички тези, породени от  cloud-a трансформации на хостинг пазара и бизнеса, формират четири нови типа малък бизнес:

Plug-In Players – компании, които доставят персонализирани решения, интегрирани с външни продукти или онлайн платформи, разработени от трети компании. Малките компании все повече ще се адаптират към облака, като се възползват от специализирани услуги, които могат да бъдат безпроблемно интегрирани в него. Вместо да губят време, усилия и средства в разработване или закупуване на тежък софтуер, компаниите ще изберат доставчици, които да им предоставят леко и функционално решение на разумна цена и интегрирано в клауда.

Hives – колаборации между малки фирми, с цел обмяна на информация и задоволяване на общи IT нужди. Компаниите ще се ориентират все повече към формиране на виртуални офиси и наемане на служители от различни точки на света. Обединяващото звено ще бъде единната работа в облака.

Head-to-Headers – малки компании, които разработват нови технологии на база облачна платформа и се позиционират в пазарна ниша, в която се конкурират с големите играчи в сегмента. Пример за това е сайта AirBnB, който използвайки cloud технологията, за да даде възможност на множество хора да рекламират своите апартаменти под наем.

Portfoloists – фрийленсъри, използващи предимствата на Cloud технологията за да изградят богато портфолио от услуги в областта. Тези хора имат възможност да изградят стабилен бизнес в облака, откривайки до сега скрити възможности за генериране на печалби.

Чудите се дали да имплементирате cloud? А защо не изградите свой бизнес върху облачните решения?

 


Подобни публикации

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“

Webinar-GoogleAds-300-262Имаме удоволствието да ви поканим на нашия безплатен уебинар на тема „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ , където ще разберете повече за един от най-мощните маркетингови инструменти в съвременния технологичен свят. Уебинарът е с практическа насоченост и ще ви помогне да създадете своя първа рекламна кампания в Google, да я управлявате […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →

Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg с новата технология NVMe

NVMe-300-262SSD дисковете определят бъдещето на всички онлайн услуги и в най-скоро време ще изместят класическите магнитни дискове, които не предлагат толкова голяма бързина на пренос на данните. Без значение дали става въпрос за малък персонален сайт, приложение за онлайн банкиране или голяма платформа за онлайн пазаруване, всеки хостинг потребител иска неговият онлайн проект да достига […]


Прочети повече →

Въпроси и отговори относно заявяването и регистрацията на домейни с разширение .БГ

imenabgВ тази статия ще отговорим на най-важните въпроси отнасящи се за заявяването и регистрацията на домейн имена на български език с новото домейн разширение .БГ. Към момента ICN.Bg не е акредитиран регистратор на домейн имена в тази област, тъй като тази възможност не ни е предоставена от официалния регистър Имена.Бг, който обслужва това домейн разширение. […]


Прочети повече →