Лицата на хостинга: Размисли и страсти за дигиталния маркетинг с Иво Илиев

  by    0   0

Миналата седмица ви запознахме със звездния кулинарен тандем: блогърите Иво и Илиян и техния сладък проект blogovoditel.com. Днес ще ви покажем един човек, който няма нужда от представяне и всеки, който се интересува от маркетинг и реклама, познава – Иво Илиев. Блогър, експерт дигитален маркетинг и реклама, предприемач, лектор, вдъхновител и какво ли още не? Той е една многостранна развита личност, която се усъвършенства във всяко свое начинание. Прочетете повече за това как започва неговия „творчески“ път и научете повече за блога ivosiliev.com, в който Иво споделя своите знания и опит с онлайн потребителите.

В четвъртото издание на „Лицата на хостинга“ ще научите:

  • Как да споделяш идеите си в онлайн среда и да достигаш безпроблемно до своята аудитория?
  • Какви са ежедневните проблеми със сигурността, които среща всеки WordPress сайт?
  • Колко е важно да има 24/7 техническа поддръжка, която да се ангажира в бързото разрешаване на всеки заплетен хостинг казус?
  • И още ще разберете какви са били основните мотиватори на Иво Илиев и ще откриете кои са трите важни качества за успех според него.

ivoiliev

Иво Илиев е специалист в сферата на онлайн рекламата, основател и изпълнителен директор на маркетингова агенция InteractAge. Има над 10 години опит с управлението на маркетингови кампании за големи международни марки. Освен квалифициран специалист в маркетинга и рекламата, Иво често води лекции по тези теми. Заедно с Божидар Йорданов провежда обучителните класове за Facebook маркетинг на PresenThink,  освен това е и лектор в НБУ и често го канят да говори на други събития свързани с маркетинга и рекламата. Има собствен блог – ivosiliev.com, в който споделя своя опит, интересни статии за интернет реклама, оптимизация на сайт (SEO) в търсещи машини, онлайн маркетинг, социални мрежи и уеб разработки, онлайн репутация и брандинг, уеб дизайн. Иво Илиев е дългогодишен партньор и приятел на ICN.Bg и е човек, на който ние се възхищаваме, слушаме с интерес и се учим от неговия опит. Той е една шеметна личност, която си струва да се чуе.

Хостинг профил

Домейн име: ivosiliev.com

Хостинг услуга: Споделен хостинг план Бизнес

Използвам за: маркетинг блог

Уебсайт платформа: WordPress

Допълнителни услуги: цифров сертификат, web е-мейл клиент

Работя с ICN.Bg от: около 12 години

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Блогът ми за дигитален маркетинг, реклама и комуникации, е само един от многото проекти, които реализирах с услуги на ICN.bg. Блогът е насочен към всички, които имат необходимост или се интересуват от съвети, практики и дискусии на теми като facebook маркетинг, оптимизация на сайтове, интернет реклама, начини за комуникация и всякакви други теми в тази област.

Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

Сайта е разработен на WordPress – платформа, която смятам за достатъчно надеждна и удобна в случая с този проект.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Имаме дългогодишна история в партньорството си с ICN.bg и причината за това е най-вече тяхното човешко лице и страхотен професионализъм. Ако се поинтересувате, ще видите, че тези момчета и момичета са международно популярни с постиженията си. Това не е прецедент, а тенденция – те са компания в развитие вече дълги години, което за мен означава – надежден бизнес партньор.

Клиентите на нашите дигитални агенции, на които сме препоръчали услугите от ICN.bg също са доволни и имат дългосрочни бизнес отношения с тази компания. И точно, защото съм управител на дигитални агенции – имам възможност да сравня услугите от ICN.bg с конкурентите им от други компании. Няма да хейтя или хваля никого – само ще споделя няколко факта, които ме карат вече над 10 години да избера ICN.bg: винаги имат готовност да помогнат на своите бизнес клиенти и то професионално, не отбивайки номера; цялото управление, заявка и поддръжка на услугите е направено лесно и спестява много време; показват, че се интересуват и са част от световните тенденции в своята ниша; от години подкрепят с каквото могат стойностните проекти в бранша си.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

 Според желанията на потребителите ми и моите убеждения :)

Случвало ли ви се е сайтът ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

 Постоянно… и … рева на съпорта в ICN.bg :)

Сайтът ми наистина често претърпява атаки и все пак съвсем откровено признавам, че откакто е в ICN.bg е преодолял тези атаки по един или друг начин, с  експертната помощ на съпорта… доста имам да ги черпя тия хора :)

Когато създавах преди години блога си, той трябваше да е на друг домейн –регистрирах домейна и хостинг-компанията ми тогава, която по-късно си фалира, някак не успя да задържи този домейн заради домейн-ферми, а на всичкото отгоре месец по-късно сайтът ми беше хакнат и базата данни – изтрита без направен бекъп…

Не е като да не съм си патил.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

 Не. Важно е да знам как хората ги ползват.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Нямам представа до ден днешен, но не се оплаквам от резултатите. Благодаря на читателите на блогчето – те са мой мотиватор, защото са много готини. Радвам се, че чрез блога ми с не малко от тях се познаваме, завързали сме приятелства и партньорства.

Мотивирайте читателите на това интервю?

Когато започнах да практикувам преди около 14-години, нямаше лектори по личностно развитие и мотивация, всеки можеше да бъде и опитваше да е предприемач, без някой да го мотивира. Тогава дори нямаше фейсбук, а интернета беше на дуплекс с комшията. Мотивирахме се от собствените си успехи и провали. Сега, може би, се обръща прекалено голямо внимание на чуждите такива. Споделям това, защото най-голямата сила, която всяка личност притежава, за да е личност сред другите, е вярата в себе си и себепознаването. Това не се учи – преживява се, преодолява се и може да се подобри.

Смятам, че всеки може да успее, ако притежава три важни качества, които днес са все по-голяма рядкост: човечност, лоялност и упоритост. Човечност, за да помним винаги, че бизнесът се прави с хора и сами не можем да направим повече, отколкото с някого до себе си. Лоялност, за да не пропускаме възможностите си; да си лоялен към работодателя, приятеля, близките и всички останали хора в живота ти, означава да помниш какво са правили и правят за теб те. Упоритост – защото няма лесно забогатяване, няма лесни успехи – скъсваш се от бачкане и нямаш право да се оплакваш, всичко друго е оправдание на мързела ти.

Надявам се това да мотивира читателите да потърсят тези важни качества в себе си, защото всеки от нас ги притежава. Просто трябва да се обръщаме към тях възможно най-често.

––––-*––––-

Ако и вие смятате, че Иво Илиев е човек, който си струва да се чуе и се интересувате от Facebook маркетинг, можете да се включите в предстоящото събитие: Facebook masterclass на PresenThink.

А следващата седмица ни очаква една също толкова вдъховяваща личност: Байчо Георгиев и неговия страхотен проект 9academy. Не пропускайте да ни следите, за да чуете кои са 9-те кръга на бизнес успеха и да се мотивирате да търсите нови възможности и начини за постигане на мечтите си.

Открийте другите „Лица на хостинга“:


Подобни публикации

Какво е уеб сайт?

web-site-300-262В днешния мобилен и технологичен свят бизнесът има силно присъствие в Интернет. Ако вие имате компания, но нямате уеб сайт, то на практика бизнесът ви се дефинира като изцяло “офлайн” и ограничавате достъпа на клиентите си до вашите продукти и услуги. Но защо да се възползвате от това да сте в Мрежата и какви са възможностите, […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →

Студенти и ученици ще се състезават в конкурс за есе на икономическа тема

Essay_cut-300х262Четвърти национален конкурс за студентско и ученическо есе се организира от клуб „Финанси“ на Икономически университет – Варна. Вече 4-та година млади таланти обучаващи се в сферата на икономиката и финансите, запрятат ръкави и се конкурират за най-добро и креативно есе, а от хостинг компания ICN.Bg отново ще подкрепим състезанието.


Прочети повече →