Лицата на хостинга: Байчо Георгиев и нашите приятели от 9Academy!

  by    0   0

Днес в „Лицата на хостинга“ще ви представим една интересна личност в онлайн пространството и на живо, а проектът, с който ще се запознаете, ще вдъхнови и най-големите песимисти. В миналата статия ви запознахме с блогът на звездата в дигиталния маркетинг Иво илиев, а сега ще видите как кибер пространството се свързва с офлайн ежедневието ни с помощта на една страхотна идея, която развива уменията и качествата – бизнес академия 9academy. В днешното интервю ще си поговорим с Байчо Георгиев, един от основателите на инициативата.

В петото издание на „Лицата на хостинга“ ще научите:

  • Каква е основната цел на 9academy?
  • Ще научите повече за процеса на разработване на сайта на 9academy
  • Какви се последващите промени по него, които са предвидени
  • Как технологичните иновации помагат за развитието на всеки човек?
  • И още много интересни подробности, които ще ви мотивират да стартирате свой собствен онлайн проект сега!

baycho-1Кой е Байчо Георгиев: Съосновател и Главен Мениджър Проекти на 9academy. Основната цел на академията е да среща младежите с бизнеса в 9 кръга на усъвършенстване – 9те кръга на бизнес успеха. Те се състоят от: Предприемачество, Маркетинг, Продажби, Финанси и счетоводство,HR, НПО, Правни въпроси, Digital/ IT и PR.
Байчо вярва, че 9academy е едно предизвикателство, което мотивира хората да не спират да учат и да търсят нови възможности, нови контакти и нови начини да постигнат своите мечти.

Хостинг профил

Домейн име:  9academy.com
Хостинг услуга: Споделен Бизнес хостинг план
Използвам за: сайт и имейл
Уебсайт платформа: лична разработка с готов CMS, базиран на WordPress
Допълнителни услуги: SSL сертификат
Работя с ICN.Bg от: 3 години

Представете своя онлайн бизнес/проект с няколко думи?

Бизнес академия в 9 модула, обхващаща фундаменталните области от знания, нужни за стартиране на свой проект/бизнес или развиване на текущ. Освен тези модули, целта е също и да се създаде общност от млади, умни, отворени, иновативни и искащи и можещи хора, готови да пробват и да се учат от практиката и грешките си, правейки и преживявайки заедно.

Разкажете повече за процеса на разработване на сайта си?

Процесът стартира преди години и целеше създаване на основен сайт, който да покрива основните нужди на проекта, докато той бъде валидиран. Използвахме доброволци и много основни WordPress теми с цел бързина и лесно поддържане.
В момента планираме разширяване на сайта и като функционалности и като дизайн и добавяне на нови части, адекватни на текущата дейност на проекта.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се  спряхте на ICN.Bg?

Надеждност на инфраструктурата, открита, бърза и навременна комуникация на екипа. Спряхме се на ICN.bg заради успешната и позитивна история, която има. Начинът, по който те се обръщат към клиентите си и погледът, който имат за правене на бизнес.

Как планирате да развивате сайта си в бъдеще?

Както споменахме по-рано, планираме добавяне на нови функционални части, както и основен ъпдейт на дизайна. Развитие на съществуващите части на ново по-зряло ниво, което да улесни общността на Академията да получава адекватна информация за дейността на Фондация ДЕВЕТ и проекта 9 Academy.

Случвало ли ви се е сайта ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

Да, разбира се. При такива случаи разчитаме на нашия екип от програмисти, както и на нашия партньор ICN.bg, които винаги са реагирали своевременно и това е причината винаги да сме онлайн и на високо ниво.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

Абсолютно да. Благодарение на тях човек може да разгърне потенциала си и да се превърне в по-ефективно човешко същество. Да прави повече неща едновременно, по-лесно, по-умно, по-качествено и по-бързо. Стремим се да използваме това и в работата си за нашето онлайн присъствие, като винаги следим и се стремим да използваме последните тенденции, софтуер и хардуер, за да предоставяме на нашите потребители най-високо качествената услуга.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Чрез сайта ние показваме нашето ‘лице’в онлайн формат. Всеки занимаващ се с бизнес вече знае, че за да бъдеш успешен, ти е нужно адекватно присъствие в интернет, за да можеш не само ти, но и твоите потенциални и настоящи клиенти да узнаят за теб, да достигнат до теб и да усещат, че могат да ти се доверят по всяко време. Онлайн присъствието като уебсайт или социални мрежи се е превърнало във визитка на всеки бизнес или проект, ако там те няма, значи може би не съществуваш. Ние използваме сайта си с цел достигане до голяма аудитория от потенциални потребители, събиране на техни контакти и последваща комуникация с тях. Той ни дава възможността да представяме последните новини и проекти пред много широка аудитория.

Мотивирайте читателите на това интервю?

В България има хиляди бизнеси, които са традиционни, и много хора твърдят, че нямат нужда от сайт, имат хиляди контакти в телефона и познати, и могат много бързо да продадат своя продукт. Технологиите и времената се менят и в днешно време Интернет и автоматизирането на процеси спестява много време и дава добавена стойност в ръст на своя бизнес. Затова и нашият призив към читателите е – ако досега са се колебали да направят уебсайт на бизнеса или проекта си, или да си направят личен блог – да не губят време, защото вече има други, които са го направили и ги изпреварват, достигайки до много по-голяма аудитория.

Очаквайте ни и следващата седмица, когато ще ви запознаем с нова звезда от поредицата „Лицата на хостинга“. Не пропускайте да видите кои са следващите интересни личности и онлайн проектите, които ръководят.

Открийте другите „Лица на хостинга“:


Подобни публикации

Какво е уеб сайт?

web-site-300-262В днешния мобилен и технологичен свят бизнесът има силно присъствие в Интернет. Ако вие имате компания, но нямате уеб сайт, то на практика бизнесът ви се дефинира като изцяло “офлайн” и ограничавате достъпа на клиентите си до вашите продукти и услуги. Но защо да се възползвате от това да сте в Мрежата и какви са възможностите, […]


Прочети повече →

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн състезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →