Лицата на хостинга: Велислав Вакарелски и Дигитална агенция Magic Creative

  by    0   0

Велислав Вакарелски е специалист в сферата на SEO и дигитален маркетинг, основател и изпълнителен директор на Дигитална агенция Magic Creative. Зад гърба си има над 10 години професионален опит в управлението на маркетинг кампании и стратегии за успешно представяне на бизнес онлайн. Сертифициран е от Google за АdWords (Search; Display; Mobile; Shopping) и Analytics. Участва активно във всички маркетинг събития. Представяме ви един успешен пример в онлайн средите!

Хостинг профил

velislav-vakarelskiДомейн име: magic-creative.bg

Хостинг услуга: RS4; Cloud; Бизнес

Използвам за: Бързо и безпроблемно представяне на нашите клиенти онлайн.

Уебсайт платформа: Най-често използваме WordPress, Magento, OpenCart. За по-бюджетни и натоварени сайтове използваме нашия личен CMS.

Допълнителни услуги: Dedicated IP, SSL, cMailPro

Работя с ICN.Bg от: около 10 години

Представете своя онлайн бизнес с няколко думи?

u288Меджик Криейтив е дигитална агенция, стремяща се към успеха в представянето на бизнеса Ви онлайн. Агенцията стартира дейността си през 2007 г. с основна дейност “Уебдизайн и Реклама”. Постепенно компанията достига статут на All Digital агенция – официално лицензиран партньор на Google, оперираща с AdWords, Bing ads, Facebook Ads и големи български и европейски медийни компании.  Към 2017г. компанията оперира с 5 Европейски държави, като цели да увеличи броя им през следващите 3 години.

Разкажете повече за процеса на разработване на сайтовете на вашите клиенти?

При изграждането на дизайн ние стъпваме на основни показатели, като Вашата целева аудитория, настоящи и бъдещи клиенти и цели. Подхождаме индивидуално към всеки клиент при структуриране на дизайна, чрез комбинация от разговори за технически и визуални ефекти и предоставяне на оптимално решение за представянето им.

Какви са най-важните качества, които търсите в един хостинг партньор? Защо се спряхте на ICN.Bg?

Нашата основна цел е клиентите ни да получават максимума в представянето си онлайн. Залагайки огромни бюджети за рекламни кампании и SEO, не можем да си позволим почти никакво прекъсване на услугите. За дългогодишен хостинг партньор избрахме ICN.Bg, защото разполагат със специалисти и технологии, с помощта на които предоставят високо качество на услугите и светкавична реакция 24/7.

Случвало ли ви се е сайта ви да бъде атакуван и как се защитавате от опасностите онлайн?

За съжаление да… Случвало се е да пробият WordPress сайтове на наши клиенти през компроментирани плъгини.  Отстраняваме проблемните добавки и заразявания с помощта на нашите специалисти, както и с компетентния съпорт на ICN.Bg (който има специално разработен скрипт за улавяне на повечето гадинки). Винаги следим и обновяваме версията на ядрото и всички добавки. Използваме всички възможности за защита от хакерски набези.

Важни ли са за вас технологичните иновации?

В технологичното време в което живеем, всяка иновация или развитие към такава е от голяма полза. По повод хостинг обслужването… радваме се, че ICN.Bg следва всички тенденции на пазара и предлага висококачествени услуги обхващащи всички нужди на клиента! От друга страна ние създаваме сайтове, които вливат стойност на марката с новаторски визуални ефекти. Функционалност, лесно и добро потребителско изживяване са част от нещата, на които държим в нашите проекти.

Как сайта ви помага, за да достигате по-лесно до вашите клиенти и да увеличите продажбите си?

Е… може ли такъв въпрос? Нали затова сме “Magic”. Представете си, че магията е някъде там. Влезте в нашия прекрасен уебсайт и сами ще достигнете до отговора.. :)

Мотивирайте читателите на това интервю?
Връщам се назад във времето, преди 12 години, когато на мода бяха компютърните зали. Не всеки имаше компютър вкъщи. От тези хора бях и аз. С течение на обстоятелствата и с голяма доза късмет, успях да спечеля стационарен компютър от клуба в който “играех”. Това беше повратен момент в моя живот. Бях изправен пред избора да играя игри или да върша нещо смислено. Месец след като се сдобих с компютъра започнах да разглеждам сайтове в мрежата. Тогава си спомням, че ми направиха впечатление имената на сайтовете (домейните). Роди се идеята да си направя собствен сайт.

Нямах представа какво е домейн, хостинг, CMS, notepad++ и т.н. За разлика от това обаче, добре си служех с Google. След много четене и участие в девелопмънт форуми, стигнах до програмата Frontpage. Трябваше ми място за сайта (хостинг). Тогава хората пускаха “сайтове” в hit.bg. За жалост hit.bg не поддържаше php (не, че можех да пиша на php). Първия html сайт беше факт, но той спомогна единствено за увеличаване на интереса ми. Открих “Joomla”. След месеци работа успях да разработя и стартирам успешно първия си успешен уебсайт. Сред сайтовете по това време се котираха много тези за “запознанства” и “флаш игри”. Такъв бе и моят. Месеци по-късно вече се радвах на няколко стотин посетителя дневно. Година по-късно получих предложение за закупуването му. Е, това беше първата ми продажба. Определено бях впечатлен от този тип работа и не след дълго започнах собтвен бизнес с основна дейност “изработка на уебсайтове и реклама”.

За останалото до днес, историята говори. Какъв е извода? Следвайте мечтите си и не спирайте да вярвате и работите над това, което Ви доставя удоволствие!


Подобни публикации

Какво е уеб сайт?

web-site-300-262В днешния мобилен и технологичен свят бизнесът има силно присъствие в Интернет. Ако вие имате компания, но нямате уеб сайт, то на практика бизнесът ви се дефинира като изцяло “офлайн” и ограничавате достъпа на клиентите си до вашите продукти и услуги. Но защо да се възползвате от това да сте в Мрежата и какви са възможностите, […]


Прочети повече →

Участвай в онлайн конкурса на EURid за .eu и .ею домейни!

eurid-blog-2017Ако си притежател на .eu или .ею домейн, не пропускай да вземеш участие със сайта си в престижния онлайн конкурс организиран от EURid – официалния регистър на европейските домейни. Четвъртото издание на успешното онлайн съзтезание ще приеме сайтове от всякакъв мащаб и сфера на дейност. Участниците от непрекъснато разрастваща се европейска онлайн общност ще се […]


Прочети повече →

Как ефективно да планирате новия си уебсайт?

web-site-planning-300-262Както е с всички важни проекти, навременното планиране и ясните цели за уебсайта ви са задължителна част от бъдещия му успех. Ясната посока, която сте определили, няма да ви гарантира успех, но ще увеличи шанса да си спестите неспазени срокове, надхвърлени бюджети и съдържание, попаднало не на мястото си. Пътят, по който ще върви новият […]


Прочети повече →

Видео инфографика: NVMe vs SSD vs HDD

NVMe-SSD-HDD-1280-720Може би вече сте чули за новата Faster than SSD shared hosting от ICN.Bg технология – NVMe. Но как се сравнява един SSD диск оборудван с NVMe технологията срещу SATA SSD и стандартните хард дискове (HDD). Революционния комуникационен протокол, който позволява директна комуникация с процесора ни дава възможност да предоставим по-голяма бързина спрямо SATA SSD […]


Прочети повече →

Какво е уеб хостинг?

web-hosting-300-262Всеки ден включваме компютъра и влизаме в множество сайтове – четем новини, проверяваме пощата си, разглеждаме социалните медии, слушаме музика, без да се замисляме какво стои зад тях. Когато решим, че искаме и ние да имаме собствен уеб сайт, се замисляме как се справят другите с тази задача. Първоначално ни се струва трудно, но този […]


Прочети повече →