Платена интернет реклама Google AdWords

  by    0   0

Няколко думи за генериране на уеб трафик от платена реклама в интернет.

Това са рекламните текстове отгоре и отдясно на страницата с резултатите на Google. Подреждането в тях става чрез наддаване между рекламодателите и който плати най-високата цена за клик, неговата реклама се публикува на първа позиция.

Кликайки върху вашата реклама, потребителят е пренасочен към уеб страница с вашата оферта, наречена landing page (буквално страница за приземяване, кацане). Понякога тези страници се наричат и sales letters, когато техниките на писане са насочени към директна продажба. Тогава методите на оптимизация отстъпват пред друг начин на писане на съдръжанието, по близък до психологията на подажбите.

Рискът е да изберете неподходящите ключови думи, да заплатите висока цена за клик и привлечените от рекламата посетители да не направят необходимия брой покупки, за да си покриете разходите по рекламата.

Разбирането за ключовите думи както и познания относно психология на продажбите ще ви помогне веднъж да постигнете по-ниска цена за клик като се фокусирате върху ключови фрази с повече думи, и втори път – като напишете убедителна промоция на продукта, която да доведе до значителен conversion rate (процент на продажбите) на вашата landing page – т.е. повече продажби.

Относно GAP Google Advertising Professional

Сигурен белег за аматьоризъм в платената интернет реклама е когато за landing page се посочва началната страница на сайта, която никога по правило не се оптимизира, а служи само да информира за основната тема на сайта и да предостави линкове към страниците с важната информация.

Подобна аматьорска практика е да се ползва за landing page една и съща страница като текущата оферта се публикува най-отгоре. Само че с времето от гледна точка на оптимизацията за ключовите думи тази страница започва да прилича на онези манджи, в които домакинята слага всички продукти, с които разполага в момента и които никой не предлага на гостите си.

Преди да имате лична представа какво е значението на ключовите думи, кои ключови фрази генерират най-голям трафик към вашия сайт, кои ключови фрази имат най-висок conversion rate (процентния брой на продажбите спрямо посещенията), кои страници са най-добрият вход към вашия сайт (landing pages) – не се захващайте с платена реклама в търсещите машини разчитайки единствено на сертифицирани от Google специалисти по платените рекламни кампании GAP (Google Advertising Professional) .

Повечето от тях или нямат личен сайт, или никого не са провеждали рекламни кампании, които да са плащали със собствени пари. Рискът да наемете неопитен експерт си остава за ваша сметка и неговите грешки ще плащате вие.

Ако настина предлагате уникална услуга и поради тази причина няма информация в интернет за нея , начина за генериране на трафик към вашите страници е чрез платените спонсорирани връзки (Google AdWords, Yahoo Sponsored Search и Microsoft adCenter) като цената на клик ще бъде минимално възможната поради липса на конкуренция и наддаване (bid price).

На разположение на английски говорящите – всичко, което трябва да знаете за оптимизиране на един сайт:
Google Webmaster Guidelines

Други статии от поредицата Оптимизация за търсещите машини:

Надяваме се, че информацията в тази поредица от статии ще ви бъде от полза и ще доведе до повишаване на популярността на вашия сайт.

Пожелаваме ви успех.
Екипът на ICN.Bg
http://icn.bg


Подобни публикации

Уебинар: „Как да изградим AdWords кампания, която да генерира печалби?“ – Въпроси и отговори

Webinar-GoogleAds-300-262След успешния уебинар „Как да изградим успешна AdWords кампания?“ останаха много въпроси, на които обещахме да ви дадем отговор. Валя Йорданова от дигитална агенция PPC.bg, която бе лектор на събитието и която спедели своя опит и познания с всички участници, ви е подготвила един полезен материал, в който ще откриете още ценна информация за платформата […]


Прочети повече →

Как да създадем успешен рекламен текст за Google AdWords

adwords-text-300-262Интернет рекламата чрез Google AdWords с всеки изминал ден се превръща във все по-ефективен маркетингов инструмент за популяризиране на бизнес дейността на много компании. Google платформата ви помага да увеличите трафика към своя сайт чрез платена реклама в Google търсачката. И ако трябва да бъдем честни, да имаш Google реклама и не само маркетингов инструмент за популяризация на […]


Прочети повече →

Скритите съкровища на Google Adwords – за кои функционалности и инструменти не сте предполагали, че съществуват

Adwords-printscreen0smallНе веднъж сме коментирали предимствата и недостатъците на Google AdWords и възможностите, които предоставя платформата на Google за създаване на успешни рекламни кампании. Днес обаче бихме искали да хвърля поглед към “скритите съкровища” на AdWords. Несъмнено, за да сте максимално успешни в своята работа в сферата на онлайн маркетинга, ще дойде момент, в който ще […]


Прочети повече →

Харчете бюджета си умно с Google AdWords

blog-image-adwordsGoogle AdWords е един от най-динамично променящите се продукти на Google и за да бъдат нашите рекламни кампании максимално успешни и за да достигнем максимални KPIs е необходимо да бъдем в крак с новостите и промените. Ако все още сте начинаещи, една добра идея, която можем да ви споделим е да започнете вашите рекламни кампани с […]


Прочети повече →

Първи стъпки в Google AdWords – мрежи на разпространение, подбор на думи и бюджет

google-adwords-blogАко искате да започнете да рекламирате вашия бизнес онлайн, то вероятно Google AdWords може да ви помогне. В тази статия ще откриете няколко полезни съвета за нови клиенти на платформата. Ако вече имате ваш уебсайт можете да увеличите трафика към него като използвате платената реклама в Google търсачката.


Прочети повече →