Миграция на хостинг акаунт

  by    0   0

http://www.youtube.com/watch?v=-XHmODOZQA4
За да мигрирате своя сайт от един хостинг акаунт в друг трябва да изпълните няколко много важни стъпки.

1. Мигриране на файловете.

2. Миграция на база данни, Export/Import.

3. Миграция на имейл акаунти, заедно с тяхното съдържание.

В това видео Friendly Geeks ще ви показват как стъпка по стъпка да извършите миграцията.

 

Първото, което трябва да направите е да влезете през FTP в настоящия си хостинг и да копирате папката public_html на своя десктоп. След което е необходимо да влезете в phpMyAdmin и да направите export на базата данни. Експорт на база данни се прави по следния алгоритъм:

cPanel > phpMyAdmin > Експорт > Тип на експортирането: Потребителско – всички настройки > Маркирате базата данни > Изпълнение.

След това записвате файла на своя десктоп. Следващата стъпка е да мигрирате своите имейл акаунти заедно с тяхното съдържание. Това можете да извършите по следния начин:

  1. Отваряте папка mail и копирате домейна, който желаете да прехвърлите на своя десктоп, отново в папка mail.
  2. Влизате в папка etc и отново копирате домейна, който желаете да прехвърлите на своя десктоп в папка etc.

 

След като извършите тези стъпки имате цялото съдържание необходимо за прехвърляне на сайта копирано на своя десктоп. Вече можете да  започнете процедурата по качването на файловете на новия ви хостинг. A ето и как да го направите:

1. Изтрийте/преименувайте папката public_html, която се намира на вашия нов хостинг и на нейно място сложете папката public_html, която копирахте на своя desktop.

2. След като сте качили файловете е необходимо да качите и базата данни. Преди да извършите импортирането отваряте .SQL файла с подходящ текстов едитор и променяте името на стария cPanel акаунт с името на вашия нов cPanel акаунт.

Например: Ако сегашният cPanel акаунт е icnfrie променяме icnfrie_wp328 с името на вашия нов акаунт, а именно geeksco_wp328. След това запазвате файла и правим импортираме от файла, който експортирахме по-рано.

3. Отново влизате в phpMyAdmin  и от меню Импорт избирате .sql файла от вашия десктоп.

Не забравяйте да промените настройките в конфигурационния файл на приложението, което използвате, както сме показали във видеото.

4. След като сте прехвърлили успешно файловете и базата данни идва ред и на пощите.

Добавяте домейна, който е бил главен на вашия предишен хостинг акаунт като допълнителен домейн от меню Add-on domains или „Допълнителни домейни“.

5. Копирате съдържанието на папките etc и mail, които по-рано копирахте на своя десктоп във вашия нов хостинг акаунт.

Във всяка от двете директории (mail и etc), съдържанието на вашите пощи е запазено в директория с името на вашия домейн. След като копирате тези директории в папките etc и mail на вашия нов хостинг, прехвърлянето на вашата поща е завършено.

За да извършите проверка, влизате в своите пощенски акаунти чрез web mail и проверявате дали всичко е наред, както и дали всички писма са налични и достъпни.

 

Моля имайте предвид, че ако до сега сте използвали POP3 протокол, то няма да има писма, които да видите при извършване на проверката, тъй като POP3 изтегля и пази пощата на вашия личен компютър.


Подобни публикации

Какво представлява бекъп на WordPress сайт и какви са видовете бекъп?

Word-Press-Back-Up-Blog-300x262Бекъпът е задължителна част от поддръжката на всеки WordPress сайт. Преди да започнете да правите големи промени по сайта си, е добре да се подсигурите, като за целта можете да създадете резервно копие (бекъп) на вашата уеб страница. По този начин ще се застраховате, че при възникване на проблем със сайта, лесно можете да върнете […]


Прочети повече →

Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

AA-cPanel-300-262Колко информация съдържа вашия cPanel? Уеб сайта на вашия бизнес, бази данни, файлове, достъп до имейл акаунти, конфиденциална кореспонденция, пароли за достъп и още куп важни неща. Вашият cPanel е вашето съкровище от информация, което трябва да бъде защитено. А вие чувствате ли се сигурни и защитени? Ако имате съмнения, тогава отговорът е в активирането […]


Прочети повече →

Как Google Chrome ще показва на потребителите си несигурните сайтове (сайтове без HTTPS)

HTTPs-chrome-alerts-300-262През 2014 от Google съобщиха, че планират да уведомяват своите Google Chrome потребители за сайтове, които не са сигурни и не предоставят криптирана връзка. Ако не искате Google да ви визуализира като несигурен сайт в Google Chrome или пък искате да бъдете сигурни като потребители, какъв тип сайтове посещавате и колко са защитени данните ви, задължително […]


Прочети повече →

Автоматични бекъпи на cloud и нает сървър

friendly-geekshttp://www.youtube.com/watch?v=K-M0T88a0HQ&feature=share Friendly Geeks показват как да създавате автоматични бекъпи на файловете и базите данни, разположени на вашия cloud или нает сървър. За целта е създаден тестов клауд сървър, на който е записан специален скрипт, който ще се използва за създаване на бекъп. Вижте стъпка по стъпка в едно видео как да създадете архив на файловете […]


Прочети повече →

Защо да включите docker в ИТ плана си за 2016

docker-IT-300-262Вземайки предвид факта, че docker технологията съществува от 2013 г., категорично можем да кажем, че това е една от най-бързо развиващите се и навлезли технологични новости в IT средите. На какво се дължи това? На факта, че docker драстично улеснява програмистите, като им дава възможност да пакетират приложения с всичко необходимо за тяхната работа в […]


Прочети повече →