Георги Георгиев – Системен администратор

  by    0   0

Знаете ли, че средната възраст на екипа на ICN.Bg e 26 години. Ние сме млади, усмихнати и вдъхновени :) . За нас е много важно да даваме възможност на младите и амбициозни хора да се развиват, защото те са нашето бъдеще. А знаете ли на колко години е най-младият член на екипа ни? Той се казва Георги Георгиев и е един от нашите системни  администратори. Едно изключително чаровно момче, изцяло отдадено на работата си, упорит и устремен към усъвършенстване. Притежава сертификат от cPanel University. Сега имаме възможността да му зададем няколко въпроса и да го опознаем по-добре.

 

Здравей, Георги! Ти си само на 19 години, а вече си разбрал какво е твоето призвание? Разкажи ни повече за себе си и за най-голямата ти страст.

Здравейте! :) Всъщност, все още нямам и 19 години, но това с какво искам да се занимавам, съм го решил още преди години. Най-голямата ми страст е системната администрация и Linux-a. Преди да започна да работя като системен администратор в ICN.Bg, поработих в отдел „Техническа поддръжка“, който дава една стабилна основа за започващите. Преди също съм работил подобно нещо (като бях на 15-16), но не толкова сериозно. С течение на времето успях да докажа знанията и уменията си и съм щастлив, че вече се занимавам с това, което най-много ме влече.

Организатор и лектор съм на една от най-големите конференции за Linux в провинцията – OpenFest Габрово (както и на Linux-BG Conf във Варна през 2011 г.) и това събитие ме запозна с хора, които и в момента са едни от най-уважаваните от мен в Linux средите в България. В момента се сертифицирам по системата на LPI (Linux Professional Institute), но за съжаление поради многото отговорности и задачи се наложи да позабавя нещата.

В работата си не обичам да оставям недовършени неща, което доста често ме кара да работя в извън работно време и в почивните дни по мое желание, разбира се.  А във всяко свободно време чета много книги свързани със системната администрация, тъй като искам да знам, че с всеки изминал ден съм допринесъл за това да съм с едно ниво по-нагоре и да постигна нивото, което искам до една-две години, без значение на каква цена.

Как се запали? Какво те накара да поискаш да се занимаваш с това?

В семейството ми има и други администратори, които може би са главната причина да се запаля по тази професия. Разликата е в това, че аз избрах да се развивам само в посоката на Linux администрацията и от осми клас никога повече не посегнах към Windowsa, освен малките изключения, за които ми се е налагало в работата. Не мога да обясня какво точно ме кара да се занимавам с това, но съм сигурен, че е призвание и че един администратор, дори да е на края на света, без никакъв достъп до компютър, то той отново ще го налази, незнайно как. :) Освен това смятам, че едни от най-интересните хора в IT сферата са именно администраторите.

ICN.Bg се радва много, че си част от екипа, а ти как се чувстваш в нашата компания?

Аз съм си малко побъркан човек :) – сменям си настроенията постоянно и понякога това оказва влияние върху околните, така че се надявам, ако някога реагирам по-остро, те да са ми свикнали вече  и да не се засягат :) .  Особени благодарности бих искал да отправя към другите администратори, които не са ме оставяли в по-тежките ситуации, в което и да е време на денонощието, както и където и да са по света.  :) За целия екип на ICN.Bg мога да кажа само хубави неща.

А в каква компания прекарваш свободното си време?

Винаги търся компанията на умни и интелигентни хора, които има на какво да ме научат. Разбира се, обичам да прекарвам свободното си време с представители на противоположния пол, като в момента отделям голяма част от времето си на един определен човек. :)

 


Подобни публикации

WANTED: Маркетинг стажант

blog-image-wantedАко НЕ вярваш, че всяка жена с червена рокля задължително носи 2л. препарат за пране във вечерната си чанта…и НЕ вярваш, че един матрак решава всички семейни проблеми, както и че мармотите грижовно завиват всяко шоколадче в станиол…значи си креативен и в теб се крие маркетингово-рекламен потенциал! Откриваш ли разлика между „просто реклама” и онова […]


Прочети повече →

Стиляна Кирязова – отдел „Продажби“

Stil-Yana-300-262Тя е родена в един от най-красивите морски градове в България – Бургас. Изключително позитивна, общителна и амбициозна личност. Запознайте се с нашата умна красавица от отдел „Продажби“ – Стиляна Кирязова и вижте какво ни сподели за себе си в това интервю. Какво е перфектното начало на деня за теб? Перфектното начало на деня за […]


Прочети повече →

Павел Вътков – Техническа поддръжка

blog-pavel_1Павел Вътков е бивш курсист на  и толкова много го харесахме, че решихме да го вземем при нас. Той е амбициозен, ученолюбив и обича предизвикателствата! Наскоро получи сертификат от cPanel University, доказвайки ни че за него няма невъзможни неща! Има страхотно чувство за хумор, винаги е усмихнат и с настроение. А в музикално отношение се […]


Прочети повече →

Радослав Панев – Техническа поддръжка

rado_blogРадо е най-новия ни Friendly Geek колега. Той е от града на Алеко – Свищов, обича планината и в свободното си време прекарва сред природата. Успяхме да го издебнем и да му зададем няколко въпроса за самия него. Какво е началото на деня при теб? Моето начало на деня започва с лицеви и коремни преси,  […]


Прочети повече →

Любомир Марков – Техническа поддръжка

plamen-markov_friendlyДойде ред да ви представим и Любо! Той е от китното градче Панагюрище, завършил „Телекомуникации“ в ТУ София. Любо е амбициозен, млад Friendly Geek колега, който наскоро получи и сертификат от cPanel University! А и между другото свири на електрическа китара и притежава звукозаписно студио. Инетересното му хоби лесно се съчетава с работата му по […]


Прочети повече →